Mikor van jó helyen a tampon?
én is tettem fel ilyen kérdést már!:)
Akkor van jó helyen ha nem érzed.Azt hallottam,hogy a wc-n ülve könnyen fel lehet tenni,megpróbáltam nem sikerült.Legközelebb feltettem az egyik lábam a wc-re és sokkal könnyebben csúszott fel,bár így sem volt pont jó.
Nem baj,hogy nem sikerült,majd belejössz.Először a legerősebb napokon próbálkozz.Hidd el,Neked is sikerülni
fog:)))
Eleinte akkor is azt fogod érezni, hogy nincs a helyén, ha ott van.
Fontos dolgok a tamponnal kapcsolatban: mindig tiszta legyen a kezed, a menses mennyiségének megfelelő méretet használj (kezdetben a legkisebb a megfelelő, a szálfátyolosak könnyebben felhelyezhetőek, és könnyebb is eltávolítani), ha egyik lábad felteszed pl. a vécére, sokkal könnyebb berakni. Még egy fontos dolog: nem szabad túl sokáig benn maradnia, max. 8-9 órát. Akkor is ki kell venni, ha nincs tele, mert okozhat egy TSS (toxikus sokk szindróma) nevű betegséget. A használati útmutatót érdemes elolvasni!
Mikor már nem érzel semmit, ahol már nincsenek érző idegek. Kb egy mutató ujj magasságában legyen az alja :) amitől feljebb már nem megy. Én folyton úgy éreztem, hogy két járat van bennem és mindig másikba megy fel a tampon, sőt néha a tampon mellett jött ki a vér egy másik csatornán. De ha lazítasz és kicsit terpeszben állsz akkor fel fog menni, ha csúszós a hüvelyes akkor könnyen fog menni, ha alig vérzel akkor használj kis tampont. Vannak fátyol borítású felhelyezést segítő bevonatú tamponok is. Sőt a forradalmian új aplikátoros tampon, aminek nyele van, a tamponokat fel tudod rá helyezni, így nem kell magadban turkálnod.
ha nehezedre esik a tampon használj betétet, de lehetőleg jó nedvszívóakat, libresse és always t tudom neked ajánlani, mint a belenka utóbbi ultramagot tartalmaz, van egy váltrozata ami zselévé alakítja a folyadékot, hogy ne tudjopn visszaszivárogni, sőt a speciális modernebb fajták már rnegeteget felszívnak anélkül, hogy vastagok lennének, szinte észrevétlenek a vékony nacin keresztül.
Persze a tamponnál érzed ha megtelik, a betétnél viszont nem árt sűrűbben ellenőrizni és cserélni :) és ha nem szeretnél ragacsos maradni akkor bizony mosakodni kell gyakrabban ott lent. Hála az égnek már vannak elég jó légáteresztő pórusúak is, hogy jobban levegőzzön a nemi szerv, mert igencsak hajlamos a befülledésre, ami gombát okozhat. A tamponoknál az OB a favorit, a csavart bordájú még több nedvességet bír felszívni, és képes a legerősebb vérzésnél is 4-6 órát kibírni :) akkoris ha nem speciál vastagságút választasz.
Nekem nagyon bejöttek.
Ha nem vagy biztos magadban, akkor az a legjobb, ha normál tampont használsz és mellette tisztasági betétet is, hogy véletlen se legyen olyan a bugyid, aki tangát hord tanga alakú betétet is talál a boltokban ami kvöeti az alsó neműd vonalát. Hú jó kis reklám volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!