Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor van jó helyen a tampon?

Mikor van jó helyen a tampon?

Figyelt kérdés
Már párszor kipróbáltam de valahogy sosem sikerült tökéletesen rögzítenem. Azt olvastam ha még érzem akkor feljebb kell nyomni de úgy érzem hogy feljebb márnem megy. Lehet hogy csak először nemmegy zökkenőmentesen és majd beleszokok? Tudnátok segíteni?
2009. máj. 2. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Jól olvastad. Nekem is nehezen ment annó 14 éve de szuperul meg lehet tanulni ám. A lényeg amikor nem vagy "elég nedves" inkább betétet használj! A tampont pedig tényleg ameddig csak tudod nyomd fel. Csak így lesz kényelmes.
2009. máj. 2. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:
79%

én is tettem fel ilyen kérdést már!:)

Akkor van jó helyen ha nem érzed.Azt hallottam,hogy a wc-n ülve könnyen fel lehet tenni,megpróbáltam nem sikerült.Legközelebb feltettem az egyik lábam a wc-re és sokkal könnyebben csúszott fel,bár így sem volt pont jó.

Nem baj,hogy nem sikerült,majd belejössz.Először a legerősebb napokon próbálkozz.Hidd el,Neked is sikerülni

fog:)))

2009. máj. 2. 15:23
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Eleinte akkor is azt fogod érezni, hogy nincs a helyén, ha ott van.

Fontos dolgok a tamponnal kapcsolatban: mindig tiszta legyen a kezed, a menses mennyiségének megfelelő méretet használj (kezdetben a legkisebb a megfelelő, a szálfátyolosak könnyebben felhelyezhetőek, és könnyebb is eltávolítani), ha egyik lábad felteszed pl. a vécére, sokkal könnyebb berakni. Még egy fontos dolog: nem szabad túl sokáig benn maradnia, max. 8-9 órát. Akkor is ki kell venni, ha nincs tele, mert okozhat egy TSS (toxikus sokk szindróma) nevű betegséget. A használati útmutatót érdemes elolvasni!

2009. máj. 2. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Mikor már nem érzel semmit, ahol már nincsenek érző idegek. Kb egy mutató ujj magasságában legyen az alja :) amitől feljebb már nem megy. Én folyton úgy éreztem, hogy két járat van bennem és mindig másikba megy fel a tampon, sőt néha a tampon mellett jött ki a vér egy másik csatornán. De ha lazítasz és kicsit terpeszben állsz akkor fel fog menni, ha csúszós a hüvelyes akkor könnyen fog menni, ha alig vérzel akkor használj kis tampont. Vannak fátyol borítású felhelyezést segítő bevonatú tamponok is. Sőt a forradalmian új aplikátoros tampon, aminek nyele van, a tamponokat fel tudod rá helyezni, így nem kell magadban turkálnod.

ha nehezedre esik a tampon használj betétet, de lehetőleg jó nedvszívóakat, libresse és always t tudom neked ajánlani, mint a belenka utóbbi ultramagot tartalmaz, van egy váltrozata ami zselévé alakítja a folyadékot, hogy ne tudjopn visszaszivárogni, sőt a speciális modernebb fajták már rnegeteget felszívnak anélkül, hogy vastagok lennének, szinte észrevétlenek a vékony nacin keresztül.

Persze a tamponnál érzed ha megtelik, a betétnél viszont nem árt sűrűbben ellenőrizni és cserélni :) és ha nem szeretnél ragacsos maradni akkor bizony mosakodni kell gyakrabban ott lent. Hála az égnek már vannak elég jó légáteresztő pórusúak is, hogy jobban levegőzzön a nemi szerv, mert igencsak hajlamos a befülledésre, ami gombát okozhat. A tamponoknál az OB a favorit, a csavart bordájú még több nedvességet bír felszívni, és képes a legerősebb vérzésnél is 4-6 órát kibírni :) akkoris ha nem speciál vastagságút választasz.

Nekem nagyon bejöttek.

Ha nem vagy biztos magadban, akkor az a legjobb, ha normál tampont használsz és mellette tisztasági betétet is, hogy véletlen se legyen olyan a bugyid, aki tangát hord tanga alakú betétet is talál a boltokban ami kvöeti az alsó neműd vonalát. Hú jó kis reklám volt :D

2009. máj. 2. 16:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszokat, megfogadom őket =)
2009. máj. 4. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!