Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi okozhatja, hogy jóval...

Mi okozhatja, hogy jóval előbb jött meg a menzeszem (részletek alább)?

Figyelt kérdés

Soha nem fordult még elő ilyen, általában mindig szabályosan jön meg, nagyon néha késett pár napot. Most viszont az van, hogy 10-11 napja múlt el az előző, s most éjjel megint megjött, nem nagyon, alig vehető észre, sima tisztasági betét is elég, és olyan alvadt, picike darabos inkább, de nagyon kevés.

Ez mégis mitől lehet? Nem szedek fogamzásgátót, sem semmilyen hormonális cuccot. Nőgyógyásznál nem rég voltam, mert van több egyéb nyavalyám, és mindenfelé elküldtek kivizsgálásokra. Viszont a leletek mindenhol negatívak lettek, eddig még nem találtak semmit, a tüneteim meg egyre sokasodnak és egyik sem múlik el. Vérképem is normális, kivéve a fehérvérsejtszám volt legutóbb magas, mivel lett egy légcsőgyulladásom, azt se tudni, mitől, és nem is múlt el az sem, az elején alig kaptam levegőt + közben vérezget az orrom minden nap, s belül pörkösödik a nyálkahártya, felválik róla a vékony bőr (kb. 2 hónapja tartanak ezek), mindenféle vackot kaptam ezekre is, de nem használtak (még CT-t is csináltak), és ugyanez idő alatt kis csomók lettek az alkarjaimban, hol nagyobbak és akkor fájnak, hol nem, és ezekre sem használ semmi, újabban meg néha a fülemben olyan, mintha benne dobolnának, kattog vagy mi, az izületeim, csontjaim fájnak... - tovább már nem is folytatom...

Mégis most mi van??

Akinek már volt hasonló tapasztalata, légyszi írja meg, mi lett, mit diagnosztizáltak, hogyan kezelték, mi volt a kiváltó ok stb.!

Köszi!

(Egyébként én már eleve azzal mentem 2 hónapja a dokihoz, hogy ez nem-e Wegener granulomatózis, és annyit mondott rá, hogy reméli, hogy nem az, utána ezt meg se említette, pedig már számtalanszor vissza kellett mennem hozzá is és látja, hogy semmi szer nem hoz javulást egyáltalán...)

2011. okt. 15. 15:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

És nálad a pajzsmirigy problémát hogyan derítették ki, milyen tüneteid vannak, és milyen leletek alapján??

Befektetni látod, nem fognak sehová, és tényleg végeláthatatlan az egész, plusz így totál értelmetlen is, csak egyre jobban kínlódok...

Közgyógykártyát? Azt milyen esetben adnak és hogyan? Erről semmit nem tudok. És mire jó?

2011. okt. 15. 15:52
 12/17 anonim ***** válasza:

A közgyógy egy szociális juttatás, ha valakinek sok gyógyszert kell szednie és nem éri el a fizetése/nyugdíja egy bizonyos összeget, akkor egy bizottság odaítélheti az illetőnek. A közgyógy olyasmi, mint egy bankkártya, egy bizonyos összeg van rajta, és sok gyógyszert ingyen válthat ki vele, amíg a közgyógyán van pénz.

Nálam a legáltalánosabb tünetek a fáradtság volt, depresszió, egy időben hajhullás, gyenge körmök, de emellett nagyon gyorsan nő mindkettő, menstruációs zavarok, aknék, fülzúgás, szikralátás, minden apróbb fertőzést elkaptam, indokolatlan hízás, étvágytalanság, száraz bőr, különösen az ajkaim cserepesednek, hideg-melegre érzékenység, izzadás, fejfájások, érdekes, hogy szinte sose lázasodtam be, tüszős mandulánál sem, de már 37.0nál borzasztó rosszul voltam, és általában egyedül a fejem volt meleg, a testem nem. Hideg kezek, remegés, alacsony vérnyomás, izületi fájdalmak, emésztési problémák...

Nagyon kicsit működött alul, de éveken keresztül mire észrevették, mert nem voltam vérvételen, TSH értéket általános laboron is néznek. Viszont a jodidionokat és aTPO szinet nem.

Ha olyan lehetetlen helyekre hízol hirtelen, mint az ujjaid, akkor elég valószínű, hogy ilyen problémád van... Én spec most híztam ki a gyűrűim 2 nap alatt...

2011. okt. 15. 16:07
 13/17 A kérdező kommentje:

Én már rég óta munkanélküli vagyok, havi 28500 Ft-ot kapok, év vége után azt is elveszik... Az orvos is tudja, hogy ez van, akkor miért nem mondta ezt a lehetőséget? Vagy nekem nem jár? Ugyan nem ugyanazokat a gyógyszereket kell(ett) szednem egyfolytában, hanem mindig valami mást, de valamiket folyton, mindig jó sok ezrekért, hátha az majd használ, már ki tudja, mennyit költöttünk el így feleslegesen anyu kisnyugdíjából és az én kis pénzemből...

Amiket leírtál magadról tüneteket, az mind nálam is van, plusz még ez-az, amiket leírtam már (hízni sajna mindenhová híztam, nem is keveset :(( ).

2011. okt. 15. 16:20
 14/17 A kérdező kommentje:
És erre a pajzsmirigy bigyóra van vmi gyógymód, szedsz rá gyógyszert? Használ? Meddig kell szedni?
2011. okt. 15. 16:33
 15/17 A kérdező kommentje:

Elolvastam most egy orvosi oldalon a pajzsmirigy alulműködés tüneteit:

"A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében lappangva kezdődik, tünetei eleinte nem jellegzetesek: izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Testszerte jelentkezhet duzzanat (myxoedema), leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett. A beteg folyton fázik. A testszőrzet megritkul, kopaszság is létrejöhet. Gyakran a szellemi működés is hanyatlik, a memória romlik. Csökken a libidó, a has megnő. Gyakori a székrekedés, a rossz étvágy, a testsúly általában gyarapszik. A hang rekedtessé válik. A szívverés is lelassul, a percenkénti pulzusszám 60/perc alatti lehet. Érzészavar és hallásromlás is bekövetkezhet. A vér koleszterinszintje emelkedetté válik."

Érdekes, mert kb. 2 tünet kivételével az összes igaz rám (az utóbbi időben a koleszterinem is kicsit sok, ám hideg kezeim-lábaim ellenére én nem fázni szoktam, azt csak ritkán, hanem borzalmas melegem van), viszont sok nincs közte, ami nekem meg van...

2011. okt. 15. 16:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, elmentem itthonról.

Nem tudom igazából, hogy jogosult vagy-e rá, de érdemes lenne megkérdezned tőle, hogy jár-e nektek közgyógy.

És ha van lehetőséged próbáljatok meg lehetőleg mindent szakorvosnál feliratni, mert Eü emelten tudják a gyógyszereket felírni amit lehet, és akkor az is olcsóbb, erre a háziorvos nem jogosult.

És szedek rá bogyót, a pajzsmirigy egyetlen előnye, hogy szintetikus tiroxint tudnak előállítani, reggel éhgyomorra kell bevenni, és ha jól állítják be nincs mellékhatása, mert pont ugyanaz, amit a szervezeted is termel.(És amúgy 3 havi gyógyszerem 200Ft, mert ebből sose gyógyulsz fel, életed végig szedned kell)

Amúgy én sem bírom a meleget, különösen az elmúlt 2 évben, csak a hideget sem. Olyan vagyok mint egy hüllő, mindig szobahőmérsékletű:D

Viszont ha tényleg ilyen problémád is van valószínű van melette meglévő másik is.

De amúgy a PCOS-nek is szinte ugyanezek a tünetei. És én is mindenhova hízok, volt olyan, hogy romlott sokat a pajzsmirigyem és 4 kilót híztam napok alatt, és akkor is volt rajtam 10 kiló plusz mikor anno 800kcal ettem...

Viszont így visszatérve, a Rutascorbint vagy az olcsóbb Rutin+Ascorbint ajánlom, anyukám és nagymamám is olyan, hogy ha megfogják bevérzenek a bőrük alatt, visszatérő vendég is a család a hematológián... És anyukám is azt szedi rá, én szembevérzésre szedem, és használ.

2011. okt. 15. 19:32
 17/17 A kérdező kommentje:

...Nekem meg nem volt netem...

Köszi a kommenteket.

Most visszamentem megint több dokihoz is, mert minden egyre rosszabb, semmilyen gyógyszer nem használ...

Elküldtek most mellkas CT-re, hogy tényleg nem Wegener granulotmatózis-e, mert akkor vmit állítólag kimutat a tüdőben, amiből biopsziát csinálnak utána. Most itt tartok. Pénteken megyek a CT-re. Nőgyógy-hoz meg két hét múlvára kaptam csak időpontot, hiába akartam előbb. PCO-t már nézte a doki, az nem igazolódott be, viszont cisztáim vannak. Az endokrinológia meg még hol van, nov. legvége...

Szerintem is ez nem egy betegség, ennyi tünet, hanem valószínűleg kettő, egyik lehet erősíti is a másikat, azért egyre rosszabb és egyre több a tünet.

Vagy pajzsmirigy, vagy hormon dolog (agyalapi is lehet, nem csak mellékvese) és/vagy Wegener - ezekre illenek a tüneteim, másra nem nagyon, már egy csomó helyen néztem a neten is.

Egy biztos, már nagyon elegem van!

2011. okt. 19. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!