Miért tart ilyen sokáig a mensttuációm?
Most jött meg előszöt 8 napja a menstruációm és még mindig nagyon erősen vérzik,kb 1óránkánt kell betétet cserélnem.
Nagyon rossz,és az barátnőm azt mondta hogy neki az első csak 4 napig tartott.Anyukám azt mondta hogy ,ha nem múlik el hamarosan akkor el kell mennünk orvoshoz.De én nagyon félek az orvostól,mert a puncim szőrös és szerintem tök ciki hogy megnézni és fogdossa.Kérlek segítsetek!Mit tegyek?
Mindenkinek szőrös a puncija, még annak is, aki borotválja. Egyébként ha ez megnyugtat, az orvosok szerint nem is szabadna borotválni.
Szerintem "fogdosni" sem fog. Megvizsgálni szokta a nőket. De szerintem téged maximum egy hasi ultrahangra fog elküldeni, ami nem fáj, és levetkőzni sem kell hozzá.
Tényleg?
És mi van ha mégis meg akarja nézni,akkor pontosan hogy lesz?Le kell vetkőznöm teljesen?És egyáltalán miért nem múlik el?
nekem elsöre 2 hétig tartott.nem mindegy milyen betétet használsz,vegyél nagyobbat.elöbb-utóbb ugy is el kell majd menned dokihoz,legalább akkorra tudni fogod majd mi történik.
ha megvizsgál,alulrol kell csak levetkőzni.az h szőrös vagy nem,az nem érdekli,hidd el napi 50et lát és mind más...ez neki a munkája,mint egy tanárnak a tanulók.
de téged amugy is gyereknőgyógyászhoz fognak küldeni,és a gyerekeket máshogy kezelik mint egy átlag felnőttet.
Ha 8 napja cseréled óránként a betéte, akkor már rég nem ide írogatnál, hanem a mennyországi GyK-ra.
Hagyd, h anyukád megnézze, h mikor mennyit vérzel és menj el orvoshoz, ha tényleg kell.
rokonom majdnem belehalt az első mensibe, neki akkor vérzési rendellenességet állapítottak meg és teljesen blokkolták a ciklusát.
Úristen,mivan ha meg fogok halni?
Szóltam anyukámnak,azt mondta hogy holnap nem kell suliba mennem mert elmegyünk orvoshoz.
Elmondjátok légyszi hogy mit csinál pontosan a gyermeknőgyógyász?
Nézd nekem 11 évesen jött meg előszőr(és már akkor is szőrős volt,ez normális nem ciki,orvost sem érdekli,sőt legalább látja milyen fejlődési szinten vagy) és 8-12 napig tartott,ezért mondom nem kellene azonnal orvoshoz rohani vele,mert a te korodban,a mensit követő 3 évben rendszeretelenül jöhet meg gyakrank és akár elég sokáig is eltarthat és azt mondják az orvosok is hogy ez normális és elfogadott,mert még csak most indultak be a hormonjaid.Jobb lenne ha átbeszélnéd vele,a dolgokat,itt a google-ba orvostudakozót nézd meg,ott találsz nőgyógyászt akinek fel teheted a kérdéseid is.
Aztán attól hogy még fiatal vagy és szűz megvizsgálhat az orvos,ez azt jelenti alul le kell vetkőznőd (ilyenkor hosszú polóba,vagy szoknyába jó menni,az takar)és felfeküdni az ágyra.
Két féle képp vizsgálhat meg:1.kézzel megnézi,széthúzza a szemérem ajakakat és a csiklód megnézni,és előfordulhat egy kis pálcikával a hüvelyedből mintát vesz.
Nem fáj,kellemetlen,hogy ott kell alul semmibe lenni egy idegen előtt.
2.De van hogy úgy vizsgál meg az orvos,hogy a fenekedbe nyúl fel egy újjal és kitapogatja a méhed fekvését.Ezt igen fiataloknál végzi 11-13 éveseknél.
3.Hasi ultrahang ide nyugodtan egyedül is mehettek ott csak a polód húzza fel és a bugyit kicsit lejjebb és folyadékot kenn szét rajta az orvos és egy műszerrel megnézi mi van belül.
Előfordulhat hogy ha megvizsgált megkér ha alulra felvetted a bugyid,hogy a polód húzd fel,mert a melled megakarja nézni.Ha nem szeretnéd hogy menézze nyugodtan szólhatsz róla,ha a vizsgálat fájna akkor is közöld vele.
Pár jó tanács:Nyugodtan bugyiba bemenetsz a vizsgálóba és elég ha majd az ágyra felfekvés előtt veszed csak le a bugyidat,így kevésbbé kellemetelen és nyugodtan merj kérdezni.
Bemehet veled az anyukád is,mert előszőr el kell mondani az orvosnak a panaszaid és utána küld a vizsgálóágyhoz ott van egy paraván,vagy függöny,annak elhúzását kérheted,azt is ha akarod hogy vizsgálat alatt anyukád bennt legyen.Bár én ennek még a te korodban sem örültem volna,ilyen kellemetelen helyzetbe minnél kevesebb ember nézegessen.Ha az orvos nem akarná elhúzni a függönyt kérd meg rá,néha ezekre nem figyelnek.Ezért jobb lenne ha gyermekgyógyászhoz vagy magán nőgyógyászhoz mennél inkább,ott erre figyelnek és vizsgálóba az orvoson kívül nem megy be még az ápolónő sem.
Azért beszéld át anyukáddal és nézd meg az orvostudakozót is.
Hány éves vagy?
A szomszédomba a kiscsaj már 18 éves és 15 volt majdnem amikor megjött neki és még most is sokáig tart és rendezettlen a mensije,magánorvoshoz elment anyával,de csak beszélgetésre és mondta is a doki,hogy mivel még csak 3 éve van neki,normális és nem kell még megvizsgálni.anyukád lehet eltúlozza kicsit
Megkérdezni, h miért mentél. Utána a függöny mögé küld és megkér, h vetkőzz le alulról. Fel kell ülnöd a vizsgálószékbe és akkor csak megnézi, h hogy nézki. Fontos, h a szőrt rajta hagyd, mert az szerepet játszik a diagnózis állításában (hormonális v érési eltérésre hívja fel a figyelmet). Jön a legkellemesebb rész, amikor az egyik ujját bevezeti a végbélbe, a másik kezével meg kívülről megnyomja a hasad. (Túl lehet élni, én is túlestem rajta). Az anyukád ott van, mindent hall, de elvileg nem lát. Persze, ha kéred, akkor ott lehet veled a fejednél és akkor ő nem látja az altájad.
Utána lehet, h ő ott tud csinálni egy ultrahangot is, de lehet, h elküld és másik nap ultrahang és vérvétel lesz.
Ennyi.
Hát nem tudom én nem szerettem volna anyám ott látni amikor ott terpesztek egy idegen előtt,szerinem várakozzon kinnt a vizsgálón kívül inkább.
De szerintem eltúlozzátok,nem hinném nagy baj lenne,első mensi mindig zűrős..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!