Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tennétek a helyembe?...

Mit tennétek a helyembe? Vállaljam a kockázatot?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok.A hátam nagyon pattanásos,és heges.Voltam bőrgyógyásznál és azt mondta választhatok: kenőcs vagy gyógyszer.De az utóbbit csak saját felelősségemre,mert súlyos mellékhatásai vannak.Ezenfelül pedig,csak nagyon magas faktorú napvédővel mehetek csak kis időre napra.Természetesen ez lenne a hatásosabb módszer.Én nem igen hiszek a krémekbe,mert sokat kipróbáltam,de nem hatottak,és nagyon szégyenlem,hogy lassan pólót se húzhatok.Holnap vérvételre megyek,hogy szedhetem-e a gyógyszert.Eddig mindenki ellenezte,hogy szedjem,család,barátok stb. de én már szeretnék megszabadulni ettől.Mit tegyek? Vállaljam be? Vagy nem éri meg kockára tenni az egészségem?
2009. ápr. 27. 18:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
kérdezd meg az orvos véleményét.Ha úgy látod érdemes szedni,akkor kezdd el szedni,de gondold át jól!
2009. ápr. 27. 18:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
én szedném, egyébként milyen jellegűek a mellékhatások?
2009. ápr. 27. 18:51
 3/7 anonim válasza:
100%

Én bevállaltam. :)

4 hónapja kezdtem szedni a gyógyszert. (múlnak a pattanásaim :)) Nekem eddig semmi bajom nem volt...

Szóval vállald be te is, ha valami mellékhatás jelentkezik akkor abbahagyod. :)

15/L

2009. ápr. 27. 19:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Az orvos inkább próbált lebeszélni,de azt mondta az én döntésem.
2009. ápr. 27. 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
egyik ismerösöm is szedi és igaz nem rögtön látszik a hatás de megéri most már nagyon szép az arca.
2009. ápr. 27. 19:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz válaszolni úgy, hogy nem ismerem a lehetséges mellékhatásokat.

Általánosságban: ha korlátozott területen vannak (mint neked a hátad), akkor először a krémet próbálnám ki, és ha nem használ, vagy továbbterjed, akkor a gyógyszert.

2009. ápr. 28. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a helyedben megkérdeznék esetleg egy másik bőrgyógyászt is. Sajnos dokik és dokik között is vannak különbségek.

Amúgy mit mondott, a pattanások a pubertás korral függnek össze? Hormon tartalmú gyógyszert jönne szóba?

Üdv!

2009. ápr. 28. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!