Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Anyukák! Ti engednétek 12...

Anyukák! Ti engednétek 12 éves lányotoknak, hogy festesse a haját?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

A lányom 12 éves és 6.osztályos.

Azt kérte,hogy egyetlen egy tincset a világos barna hajából fekete/nagyon sötétbarnára festethesse.

Szerintetek megengedjem neki ?

33/Nő

2011. szept. 27. 19:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

19.14 ne forgasd ki.

Egy nő nem attól nő, hogy magassarkúban jár, sminkeli a képét, festi a körmeit, stb. Ha egy gyerek alkalmazza ezeket az eszközöket, akkor erősen hangsúlyozza nőiségét, ami persze nincs neki. Sokan ribancnak fogják nevezni.

2011. szept. 27. 19:23
 12/18 anonim ***** válasza:

nem vagyok anyuka, de nekem is volt ennyi idősen egy vöröses tincs a fekete hajamban, nem igazán volt feltűnő, de én örültem, hogy megengedték (színező volt természetesen). lassan kezd felnőni,kamaszodni,mindketten jobban jártok,ha bizonyos keretek között,de engeded neki a nagylányos,szépítkezős dolgokat:)

20/L

2011. szept. 27. 19:42
 13/18 anonim ***** válasza:

nem engedném !először egy tincs utána már az egészet be akarja festetni,12 évess??? 12 évesen még olyan szép dús a haj,meg egyáltalán minek ilyen korban ,hólyagrákot is okozhat tiszta káros ,főleg a drogériában kaphatók ,a professzionális festékek talán jobbak ,persze a mai festékekben nincsen annyi vegyszer,de minek ha jobb nélkülük , amúgy nagyon sok lánynak látom aki drasztikusan megváltoztatta a hajszínét hogy felül a hajtőnél ritka haja nem csodálkozom ,örülök hogy anya szigorú volt és nem engedte,és még most se szeretném befesteni mert gyorsan is nő ráadásul a színe is szép barna .amúgy meg az egy tincses festés már bocs de nagyon parasztos közönséges külsőt ad.12 évesen minek???

21/L

2011. szept. 29. 19:11
 14/18 anonim ***** válasza:

Én festem a hajam évek óta, nem lettem rákos és 3 év alatt állig érőből lenőtt így is a fenekem alá.

Egy tincs nem parasztos, és nem is közönséges, olcsó... attól még, hogy pár szál haja más árnyalatú, nem lesz ribi szegény kislányból. Amúgy megsúgom, ezt hívják melírnak. Akkor elég sok ócska nő rohangászik.

A rendes hajfestéktől nem fog senki kopaszodni. Nekem is mondta anno a mamám, hogy majd jól megvakulok, meg kihullik a hajam. A hajvasaló teszi tönkre. Festett hajra vannak célirányos termékek. A drasztikus hajszínváltás, például barnáról szőkére, azért teszi a hajat tönkre, mert festés előtt a hajat le kell "szívatni" amihez hidrogénnel kifehérítik a hajat és utána színezik. A hidrogén teszi tönkre, nem a festék.

Egy ilyen apróságot minek tiltani? Majd jól belázad és elkezd hülyeségeket csinálni. Egyszer hazamegy lila fejjel vagy piercinggel. Az jobb? Legalább engedélyt kér. Ha minden kamasz le lenne ugatva mionden apróság miatt, hogy kis pisis vagy még hozzá, csak lázadoznának meg titkolóznának aztán meg nem mondanának el soha semmit. Az jobb lenne?

2011. szept. 29. 20:19
 15/18 anonim ***** válasza:

nyilván nem lesz mindenki rákos de megvan a veszélye ez olyan mint az alumíniumos dezodorok mellrákot okozhatnak.Én ezt egy későbbi, hosszabb ,folyamatos festés lehetséges következményeként írtam le.

A melír és az egy tincs befestése más ,szerintem béna főleg ha a befestett tincs vastag.Ráadásul a suliban se veszik jó néven a tanárok ezt a hajfestős vagy körömfestős dolgot.Szerintem még nem kellene egy 12 évesnek ilyeneket megengedni,de úgyis a kérdező dönti el hogy mit csinál a lányával.Amúgy hagyjuk már ezt a lázadós témát is,én vagyok az élő példa hogy nem mentem haza lila fejjel,pedig én is nagyon be akartam festetni a hajamat (az egészet szőkére) szerettem volna piercinget de nem engedték ,nem leordították a fejemet hanem értelmesen elmagyarázták és én tudomásul vettem de ez is a neveltetés kérdése.

Azért köszi hogy leírtad a véleményedet:)

2011. szept. 30. 10:17
 16/18 anonim ***** válasza:
Akkor ezért ellenzel ilyeneket, mert neked se engedték?
2011. szept. 30. 20:59
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket ! =)

Igen,pontosan tisztába vagyok ezekkel a dolgokkal,de azt beszéltük meg,hogy így szülinapja alkalmából megengedem neki a hajszínezőt,de mást nem.

Jaj,olyan boldog volt.

Persze azért leszögeztem,hogy ez 18 éves koráig 1-szeri alkalom..

Sziasztok.

2011. okt. 1. 09:54
 18/18 anonim ***** válasza:
egyszer amikor anyu festette be a haját rendes hajfestékkel akkor kértem egy tincset szökésbarna hajamba egy padlizsán lila csikot kaptam 10 évesen most 12 vagyok é még mindig nem kopott le és vörös szinű lett .nyugodtan engedd meg neki
2012. júl. 9. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!