Mennyi idő kell hozzá?
Figyelt kérdés
Mennyi idő kell ahhoz,hogy be álljon a menstruáció??2011. szept. 22. 16:10
1/8 anonim válasza:
Sokaknak már az elején beáll, de ha több, mint 1 évig nem történik ez meg érdemes orvoshoz fordulni.
2/8 anonim válasza:
A pubertás végére, normális hormonális működésnél be kell állnia - azaz szabályossá kell válnia - a ciklusnak, de nem ritka, hogy valakinek csak más nők környezetében, azok feromonkibocsátása miatt áll be. Egy átlagos családban ezért általában minden nőnek egyszerre van meg, de ugyanez történik a kollégiumi szobákban is. A legmagasabb ösztrogén szinttel rendelkező nő beállítja a többiek ciklusát. Ha magától nem válik szabályossá a ciklus, és a szervezet egyébként rendelkezik a szükséges tápanyagokkal és a nélkülözhetetlen női zsírpárnákkal, akkor a fogalmazásgátló tabletta szedésére fog beállni. Orvosok is szokták javasolni háromfázisú fogamzásgátló szedését az ilyen esetekben néhány hónapig.
3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm nekem még csak tegnap előtt kezdődött.:)
2011. szept. 22. 16:25
4/8 A kérdező kommentje:
egy 13 éves nem nagyon érti..vagyis én...:D
2011. szept. 22. 16:27
5/8 anonim válasza:
Nekem 11-12 (már nem rémlik pontosan) évesen jött meg először és szerintem csak olyan 16-17 éves koromra kezdett el szabályosodni, de még akkor is voltak esetek, hogy korábban-később jött meg. De azért akkora nagyjából már be tudtam lőni, hogy mikor fog megjönni.
6/8 A kérdező kommentje:
akkor mért írták hogy 1 év??:)
2011. szept. 22. 16:31
7/8 anonim válasza:
"egy 13 éves nem nagyon érti..vagyis én...:D"
Elnézésedet kérem. A lényeg, hogy ha most kezdődött, ideális esetben 15-16 éves korodra fog beállni, amikorra már a tested átalakul, és hormonálisan is beáll. Az "1 év', amit írt valaki, igen ritka eset. Mivel sok esetben öröklődési okok is vannak a háttérben, ha igazán kíváncsi vagy, érdemes megkérdezned az édesanyádat, vagy az apai nagymamádat, (attól függően, hogy kinek az alkatát örökölted) hogy náluk ez hogyan zajlott le. Nagyjából ugyanarra számíthatsz.
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:)
nem az h nem értem. de elég bonyolult volt a szöveg.:)
2011. szept. 22. 17:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!