Fogamzásgátló utáni problémák. Ilyenkor mi van?
Figyelem, terjengős leszek :P
Június végén-július elején abbahagytam a fogamzásgátlót. Na most azóta szinte folyamatosan (!) barna folyásom van, meg olykor vér is...nem olyan nagyon nagy mennyiség, de épp elég idegesítő, és csak max ilyen fél-egy napokra szünetel. Így nem lehet semmit sem csinálni.
A másik, hogy azóta néhány helyen pattanásaim jöttek ki, a hajam jobban zsírosodik, és gyorsabban nő a szőröm is.
Az oké, hogy most felborult a hormonháztartás, de mégis mennyi ideig tarthat ez? Mert ha még sokáig, akkor inkább újra kezdek szedni gyógyszert, ez így nagyon nem jó.
Tehát: 1. Menjek el nőgyógyászhoz? (aki nagy valószínűséggel úgyis gyógyszert ír fel megint) vagy 2. Várjam ki amíg helyreáll? HA egyáltalán beáll.
Plusz infók: 20 éves vagyok, és kb 18 éves koromtól szedtem a fogamzásgátlót. Előtte sem volt épp rendszeres a menstruációm, na de azért ez már nekem is sok.
Bocsánat, de a tünteid nagyon illenek rá, a szőrösödés nem hiszem, hogy belefér a gyógyszer elhagyása utáni mellékhatásokba... Pláne, hogy előtte is voltak menstruációs zavaraid.
PCOSnél is elmúlnak a tünetek mikor fogamzásgátlót szedsz, de az nem gyógyítha meg. Tényleg érdemes lenne hormonális kivizsgálásra menned.
Azzal tényleg nem:D Ha a szőrösödés viszont nagyon erősödne szólj a háziorvosodnak.
Én viszont nem tartom jó ötletnek, hogy erre újra elkezdj fogamzásgátlót szedni, egyrészt ajánlatos fél év szünetet tartani mielőtt újra szednéd, mellé oké, hogy addig jó, de ha egyszer megint abbahagyod?
Igen, én is erre gondoltam, hogy basszus életem végéig nem szedhetem :D
Azért hagytam abba, mert véget ért a tartós kapcsolatom, és úgy gondoltam, hogy most akkor nekem ez nem kell, meg plusz pénz is...de már kicsit bánom, hogy abbahagytam :/ Mert nagyon jót tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!