Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van olyan nő aki szedett...

Van olyan nő aki szedett hormonális problémák miatt CYPROMIX fogamzásgátló tablettát?

Figyelt kérdés
Ezt csak betegeknek írják fel hormonális kezelésre. Kire milyen hatással volt? Esetleg híztatok tőle, vagy volt más mellékhatás esetleg jótékony hatás? Aki szed ilyet annak az abbahagyást követően lehetséges, hogy olyan szinten rendbejönnek a hormonjai, hogy legalább peteérése legyen?
2010. márc. 15. 03:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Én magas tesztoszteronra kaptam. A pattanásaim egy ideig javultak, aztán megint irtó ronda lettem. Állandóan rosszul voltam, a melleim nagyon fájtak, hüvelygomba, stb.

Fél évig bírtam szedni, de az utolsó hónapban szinte csak feküdni bírtam mert még a hasam is görcsölt. Utána Nuvaring gyűrűt kaptam, és az jónak bizonyult. Szebb a bőrőm, mint amikor a Cypromix től kicsit múltak a pattanások.

Én nem híztam tőle, inkább fogytam.

2010. márc. 15. 15:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Én most is ezt szedem, kb. 1 éve már. Én sem híztam tőle, hanem fogytam, mellem az első 1-2 hónap alatt nőtt, bőröm kis mértékben javult, és még ami előny, hogy azóta 3, max. négy napig vérzek, elég enyhén végig. Csak jó tapasztalatom van róla, semmi rosszat nem tudok mondani, rosszul sem voltam tőle sosem. Az abbahagyás utáni dolgokról nem tudok semmit, mivel még szedem, nem tervezünk babát egy jó ideig még.
2010. márc. 15. 21:13
 3/9 A kérdező kommentje:

Én nem patikra kaptam, hanem hormonális betegségre (agyalapi mirigy probléma, magas prolaktin és még négy féle hormon magas, redszertelen menzi stb)

vékony vagyok és alig van rajtam szőr, szal érdekes.

De az tuti h nőiesebb leszek ha rendbejönnek hormonjaim.

Meg elvileg ha kezelnek és abbahagyom utána lesz peteérésem. Mostanában magas a vérnyomásom pedig még nem szedem, híznom kéne nem fogynom, reméljük a legjobbakat :)

legalább biztonságos lesz a szex, és végre egészséges lehetek és talán jobban fogok kinézni, és talán még családom is lehet egyszer.

2010. márc. 16. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is hormonokra kaptam, PCOS gyanú (rendszertelen menstruáció jött elő nálam csak a tünetekből), de én kaptam hozzá metformin tartalmú gyógyszert is, ami elvileg rendbe teszi a peteérést, a Cypromix pedig segíti mindezt és a hormonok is rendben lesznek. Bízok benne :) Ja és amúgy is kellene fogamzásgátló, ezért kaptam ezt a fajtát, mert ez segít sok mindenben, elvileg :)

2. válaszadó voltam ismét.

2010. márc. 16. 12:48
 5/9 A kérdező kommentje:

de emellett felesleges fogi tabit szedni sztem, mármint simát

az a metformin az milyen bogyó? és anélkül is rendbehozhatja ez a gyógyszer a hormonjaikat? És csak addig lesz rendben amig szedem, vagy szedés után magától is helyreállhat

? nekem a cickafarkfű teától lett rendszeres annó

nekem nem csak gyanúm van hanem tényleg pco s vagyok, bár nem biztos diagnózis mellett felelőtlenség szerintem egy kezelést lekezdeni

az orvos részéről

meg hallom valakinek csak patik miatt képes felírni mikor nem szabad

2010. márc. 17. 01:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálam azért csak gyanú, mert régóta szedek fogamzásgátló tabit, ami ugye megakadályozza a pcos fő tünetét (a cisztákat), egyéb tünetek mint a szőrösödés, elhízás, helyenként barnás bőr, hajhullás stb, nálam nincs, de ez nem is feltétele a "betegségnek", egyedül a rendszertelen vérzés volt meg még fogamzásgátló előtt. A hormonszintjeim mind határértéken vannak, ezért elég ERŐS GYANÚ a pcos-re, tehát nem felelőtlen az orvos.

A Cypromix egyébként kiadható pattanások, zsíros bőr és szőrösödés miatt, tehát az sem felelőtlenség.

Inkább az a felelőtlenség, hogy Te tényleg bizonyítottam pcos-es vagy és csak egy Cypromixet írt fel az orvos, mert az csak elfedi a tüneteket, tehát ha először írtad volna a pcos-t akkor máris azt válaszoltam volna, hogy igen, ha abbahagyod, semmi nem változik, csak addig van jótékony hatása, amíg szeded, tehát a peteértés nem valószínű utána sem. Erre való a metformin tartalmú gyógyszer, az tényleg kezelés. Van többféle néven ilyen gyógyszer, nézz utána, van aminek a neve is Metformin de van Meforal, Merckformin, Metfogamma stb.

Ja és a gyanú miatt én szedném a Metformint, de mivel nem szeretnék még gyereket ezért kaptam hozzá fogamzásgátlót (bármelyik lehetne, viszont a Cypromix segíti a kezelést ezért kaptam azt). Ilyen még a Diane35 is, viszont a Cypromix jóval újabb (és olcsóbb). Tehát ezért nem felesleges a Metformin mellé a fogamzásgátló. Ha úgy értetted hogy Cypromix mellé még fogamzásgátló, igen, az felesleges, sőt TILOS.

Egyébként a Cypromixnek csak egy mellékhatása a fogamzásgátlás, igen jó mellékhatása :) Tehát megbízható, nálam még nem volt vele gond.

2010. márc. 17. 10:07
 7/9 A kérdező kommentje:

igen én úgy értettem, hogy a Cypromix mellé felesleges, mert az jó fogamzás ellen

de vannak olyan dokik a fórumozó lányok leírása szerint, akik simán csak fogamzás és pattaínások ellenk értek bogyókat, és ezt írták fel nekik, nem szabadott volna, rájuk értettem, h felelőtlen

az én dokim nem az, és nem is nőgyógyász, hanem endokrinológus,

én még nem akarok babát, tehát nem peteérés miatt kezel,

egyenlőre megnézi h használ e a gyógyszer, és folyamatosan járok majd ellenőrzésre, kontrollra, közben néznek többször hormont is.

Mondta ha bármi panaszom lenne menjek vissza, ír fel mást. Ezelőtt szedtem daganatra bromokriptint, de szarul lettem tőle, utána vizsgálatok miatt nem írt fel semmit, kiváncsi volt ha gyógyszerek nem befolyásolnak semmit, akkor milyenek az eredményeim

most fogom kiváltani, eddig nem tudtam elkezdeni, mert pont most véreztem, és nekem csak az első nap szabad elkezdeni.

Szal ha következő hónapban nem jön meg magától vérzés, akkor szerintem cickafarkfű teát fogok inni, az másnapram indig meghozta, mikor esedékes lett volna.

Két havi 1-1 csésze tea után meg már tea nélkül is rendszeressé vált a ciklusom napra pont. Csak fél évig tartott, mert jött egy lelki válságom, fogytam is és megint felborult minden.

ari doki, elküld mr re, fél év alatt kb 3 hormonvizsgálat, plusz sima labor vizsgálatok

aput meg tesót is ő kezeli pajzsmiriggyel

nekem azzal nincs gondom

sosem időpontra megyek, csak odamegyek bejelentkezés nélkül rendelésre, aztán fogadnak is

2010. márc. 18. 01:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Értem, akkor jó kezekben vagy te is :)

Majd ha kiváltod, akkor a betegtájékoztatón látod, hogy nemhogy felesleges mellé fogamzásgátló hanem tilos és az is benne van hogy problémás bőr, szőr stb. miatt adható, de kizárólagosan fogamzás gátlás céljából nem. Én is hallottam olyan, hogy lányok fogamzásgátló felíratás miatt mennek dokihoz és hogy amúgy a bőrükkel is baj van, szerintem ha ilyen esetben adja az orvos, az még okés, persze vizsgálatok után. De ez az ő dolguk :)

2010. márc. 18. 14:39
 9/9 A kérdező kommentje:

Én olvastam a betegtájékoztatót, mert utána néztem interneten.

És csak akkor adható problémás bőrre egy csajszinak ez a gyógyszer, ha más kezelés nem használt a bőrének ami nem hormonális, sem pedig olyan ami szimpla fogamzásgátló viszont bőrre is jó kéne, hogy legyen.

Főleg ha a beteg bőrt olyan betegség okozza, amely hormonzavarral jár.

2010. márc. 19. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!