Először tettem fel tampont, nem érzem, hogy ott van, de mintha fájna a hasam? Ki kell vennem?
21 vagyok, de nagyon tapasztalatlan a témában, mindig betétet használtam. feltettem egyet, kb második ujjpercig toltam be az ujjam és ahogy éreztem be is fordult a tampon vízszintesbe. nem érzem, hogy ott van, de mintha kicsit fájna a hasam, lehet csak beképzelem.
nagynak biztos nem volt nagy, mert simán felcsúszott.
jó helyen van?
Ahogy leírtad, hogy második újpercig toltad az úgy kb jó. Viszont ha érzed, akkor lehet, hogy bentebb kéne még tolni.
Lehet hogy nem ez a bajod, de azért leírom, hogy figyelj rá: mikor már nagyon kevés vér van és én meg tolnám fentebb, de nem nagyon csúszik. Akkor előfordul, hogy nem fentebb csúszik, hanem hogy is mondjam oldalra megy , úgy hogy kintebb tágul a hüvely és elfordul. Vagyis kb kerezben áll a hüvelyemben. Én ilyenkor szoktam olyan furán érezni. Kicsit mintha fájna, vagy ki lenne dörzsölődve a hüvelyem.
Ezért le szoktam ellenőrizni ilyenkor. Úgy hogy ahogy fent van a tampon, kicsit fentebb nyúlok még a tampon oldalánál, és akkor érzem hogy hogyan helyezkedik el.
Remélem sikerült érthetően leírnom.
Szia!
Én csak egy tanácsot szeretnék adni neked.
Felváltva használj tampont és betétet. Egyik hónapban ezt,a másik hónapban azt. Tudom,a tampon kényelmesebb,de a betét egészségesebb.
23 éves vagyok és évek óta csak tampont használok. a 4-dik napnál már kicsit fájni szokott ha felrakom,mert száraz vagyok. Egy ideje szeretkezés közben véreztem,elöször picit aztán egyre jobban. Elmentem a dokihoz és kiderült,hogy méhszájsebem van, valószinüleg műteni kell:( 2 okból alaklulhat ki: szülés után vagy gyulladással. Nekem a tampon miatt gyulladásom lett,és ezért alakult ki.
Ezért is javaslom neked,hogy felváltva használd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!