Pco gyanú, segítség! Mit tehetek?
Először is, nyugodj meg. Nekem más endokrin bajom van, illetve PCOS gyanús vagyok, tudom, hogy szar érzés, mikor az embernek 17 évesen a képébe vágják, hogy betegsége van, és életed végéig gyógyszert kell szedned, de mivel annyi bajom volt már szabályosan örültem, hogy végre jobb lesz minden.
Igen, nőgyógyászok a PCO-t fogamzásgátlókkal orvosolják tévesen, mivel ez csak addig használ, amíg szedi az illető, ha abbahagyja ugyanúgy elkezdődnek újra a problémák.
Valójában endokrinológus tudja jól beállítani a megfelelő gyógyszeradagod, és cukorgyógyszerrel kell kezelni a problémát.
Tudom, hogy jobb félni, mint megijedni, de mielőtt teljesen kétségbe esel várd meg a diagnózist, és bízz meg az orvosodban. Azért is van többek között ott, hogy válaszoljon ezekre a kérdésekre is.
Persze, hogy van SZTKban is, viszont sajnos készülj fel arra, hogy valószínű hosszú lesz a várakozási idő.
Egyébként semmi, extra, egyszerű vérvételeken alapszik leginkább, esetleg ultrahangot csináltat, stb. De az első mindenképp a vérvétel. Viszont tényleg érdemes felkeresni az endokrinológust, mert rendzsertelen menstruáció és hízás pajzsmirigy alulműködéstől is lehet.
jah és még egy kérdés, a tájékoztató szerint több féle képen lehet beszedni a gyógyszert, nekem ebben az esetben hogyan kell??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!