Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Meg lehet előzni a hüvelygombát?

Meg lehet előzni a hüvelygombát?

Figyelt kérdés

Sajnos kb. 1 hete második alkalommal is kijött a hüvelygombám. Azonnal mentem orvoshoz. Az első 4 hónappal ezelőtt volt. Azt szeretném megtudni hogy van e valami megelőzési lehetőség. Esetlen valami gyógynővényes tea vagy valami? Nem szeretném ha ilyen gyakran előjönne. :(

18 éves vagyok.

( Nem gyógyítani szeretném ezt a problémát hanem megelőzni, ha valaki félre értené! Kaptam rá az orvostól kúpot és krémet és most már nincsen problémám.)

Köszönöm a normális válaszokat!:)

2011. aug. 31. 23:48
 1/6 A kérdező kommentje:
*mármint házilag gyógyítani
2011. aug. 31. 23:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Vannak óvintézkedések, ezek csökkentik a gomba előfordulásának az esélyét.

Minimális élesztős ételt egyél, mert valahogy összefügg az élesztőgomba és a hüvelgomba (meg ne kérdezd, hogy, doki tudja).

Ügyelj arra, hogy mindig száraz legyen a hüvely környéke: fürdés, vécézés után extra alaposan töröld meg.

Ne hordj műszálas alsóneműt és nadrágot, csak természetes anyagból készültet. Amíg jó idő van, érdemes nadrág helyett szoknyát választani. Ha otthon vagy, akkor lehetőleg egyáltalán ne is vegyél bugyit, főleg ha meleg van.

A szőrtelenítést vedd minimálisra, ha nincs partnered, ne is szőrtelenítsd azt a környéket. Így abszurdul hangzik, de jobban tud szellőzni a kritikus terület.

A gombának nedves, meleg hely kell, hogy elszaprodjon. Ne biztosítsd ezt neki és nem lesz hüvelygombád!

2011. aug. 31. 23:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem tudod biztosan megelőzni, de mivel ez fertőzéses, ha figyelsz a tisztaságra, jó esélyed van elkerülni. WC előtt és után kézfertőtlenítő, első pár kocka papírt sose használd, mert lehet h megfogták előtted, nyilvános wc-re ne ülj rá és bármi olyan helyen ha vagy, akkor is használj kézfertőtlenítőt! A fehérnemű anyaga is fontos, a műszálas melegágya a gombának, jobb a természetes anyag. Egyenlőre ennyi jut eszembe
2011. aug. 31. 23:58
 4/6 anonim ***** válasza:
a pasidat is kezelték/kezelik?
2011. szept. 1. 06:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) Óvszerrel védekezünk a barátommal így ő nem kapta el szerintem. Amióta az első ilyen fertőzésem volt még inkább ügyeltem arra hogy nyilvános helyen még egy kilincset se fogjak meg és még vc-re se menjek nagyon. De ezentúl még inkább ügyelek ezekre.
2011. szept. 1. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:
az óvszer nem véd 100 %-osan a gomba ellen, mivel a bőrfelületek is érintkeznek
2011. szept. 1. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!