Meg lehet előzni a hüvelygombát?
Sajnos kb. 1 hete második alkalommal is kijött a hüvelygombám. Azonnal mentem orvoshoz. Az első 4 hónappal ezelőtt volt. Azt szeretném megtudni hogy van e valami megelőzési lehetőség. Esetlen valami gyógynővényes tea vagy valami? Nem szeretném ha ilyen gyakran előjönne. :(
18 éves vagyok.
( Nem gyógyítani szeretném ezt a problémát hanem megelőzni, ha valaki félre értené! Kaptam rá az orvostól kúpot és krémet és most már nincsen problémám.)
Köszönöm a normális válaszokat!:)
Vannak óvintézkedések, ezek csökkentik a gomba előfordulásának az esélyét.
Minimális élesztős ételt egyél, mert valahogy összefügg az élesztőgomba és a hüvelgomba (meg ne kérdezd, hogy, doki tudja).
Ügyelj arra, hogy mindig száraz legyen a hüvely környéke: fürdés, vécézés után extra alaposan töröld meg.
Ne hordj műszálas alsóneműt és nadrágot, csak természetes anyagból készültet. Amíg jó idő van, érdemes nadrág helyett szoknyát választani. Ha otthon vagy, akkor lehetőleg egyáltalán ne is vegyél bugyit, főleg ha meleg van.
A szőrtelenítést vedd minimálisra, ha nincs partnered, ne is szőrtelenítsd azt a környéket. Így abszurdul hangzik, de jobban tud szellőzni a kritikus terület.
A gombának nedves, meleg hely kell, hogy elszaprodjon. Ne biztosítsd ezt neki és nem lesz hüvelygombád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!