Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hirtelen híztam 7 kg-ot....

Hirtelen híztam 7 kg-ot. Lehet valami baj?

Figyelt kérdés

158 cm vagyok, 42-3 kilóval. Szinte észre sem vettem, de már 50 kiló vagyok. Ez meglátszik rajtam, mivel vékony testalkattal rendelkezem. Elkezdtem futni, figyelek mit eszem, viszont a súlyfelesleg nemhogy csökkenne, de nő.

Mondhatjátok, hogy ez teljesen jó, de én nem szeretnék "husis" lány lenni. Lehet valami hormonális probléma, esetleg ez teljesen megszokott? Mit tehetnék?

17/L

2011. aug. 27. 20:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

ez valamilyen hormonprobléma lesz, menj háziorvoshoz, ő elküld vérvételre, majd endokrinológushoz.

nem lesz gond :)

2011. aug. 27. 21:05
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Még jó is, hogy híztál, mert így is pont a magasságodnak megfelelő a súlyod.
2011. aug. 28. 07:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Bár most is jó a súlyod, de ha hirtelen híztál 7 kilót, akkor tényleg jobb lenne ha orvoshoz mennél!
2011. aug. 28. 07:38
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 29. 06:51
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

Azért ne felejtsük el, hogy egy tiniről van szó, aki fejlődik (növésben van/volt) és nőiesedik.

17 évesen ne várd, hogy úgy nézel ki, mint 12-13 éves korodban, de még úgy sem, mint 15.

És 30 évesen sem fogsz úgy kinézni, mint ahogy most nézel ki.

El lehet menni egy kivizsgálásra, ha az megnyugtat, de vizsgálat nélkül kijelenteni, hogy ez márpedig hormonprobléma, elég nagy butaság (gondolok itt a hozzászólóra, aki minden bizonnyal NEM orvos, vagyis nem ért hozzá - ha orvos lenne, nem diagnosztizálna látatlanban). Szinte biztosan negatív lesz a lelet, és orvostól fogod hallani, hogy fejlődsz. De ha megnyugtat, akkor keress fel egy orvost.

2011. aug. 30. 12:05
 6/13 anonim ***** válasza:

persze, nem vagyok orvos, de szimplán azért, mert próbálok segíteni valakinek, és tényleg nem vagyok szakmabeli még k*rvára nem kéne leugatnod, "kedves" utolsó!

hirtelen hízás pedig rendszeres mozgás mellet (mint ahogy a kérdező írta) pedig igenis lehet hormonprobléma miatt, ezért is ajánlottam, hogy menjen orvoshoz.

szeretem a sok igazságtevő, nagyfejű embereket...

2011. aug. 30. 12:20
 7/13 anonim ***** válasza:
44%
AZ A BAJ HOGY TÚL SOK CSOKOLÁDÉT ZABÁLSZ DRÁGA!
2011. aug. 30. 13:01
 8/13 anonim ***** válasza:
44%
TERHES VAGY: 3MAS IKREKET VÁRSZ KICSISZIVEM
2011. aug. 30. 13:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha TÉNYLEG segíteni akasz, akkor NE diagnosztizálj, és ne ijeszd halálra egy nem létező betegség rémképével. Javasolhatod, hogy menjen orvoshoz, de ne jelentsd ki, hogy hormonproblémája van.

Megjegyzem, ezer más okból is lehet még hízni a hormonproblémán, a csokizabáláson, a terhességen és a természetes növekedésen kívül. Ezeket a lehetőségeket miért nem sorolod fel?

2011. aug. 30. 14:24
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem kezdtél fogamzásgátlót szedni?

Én attól hízok.. :S

2011. aug. 30. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!