Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygombánál tényleg igazak...

Hüvelygombánál tényleg igazak ezek a tények?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég régóta kínlódom a gombával, nem nagyon használnak a különböző krémek.

Mellette gyógyszert szedek, így antibiotikumot nem merek szedni és állítólag nem is szabad!

Sok problémám van a gyógyszer miatt, pl. álmosság, idegesség. A dokim szerint ettől nem lehet (mondjuk ott van a leírásában a mellékhatások között).

Most olvasgattam a gombáról és ezt találtam:

"A krónikus candidiasist gyakran nehéz azonosítani, mivel számos klinikai tünetet produkál a betegség:

viszkető, égető érzés a vagina környékén és abnormális folyás

gyakori puffadás, hasmenés vagy székrekedés,

légzőszervi allergia, tüsszögés vagy zihálás

vegyszerérzékenység

ekcéma

idegesség, depresszió, memória kihagyások, koncentráló képesség gyengülése

menstruációs panaszok, rendszertelen menstruáció

fáradtság, energiahiány, fejfájás, ingerlékenység

édességek iránti csillapíthatatlan vágy"

Eddig ilyen leírást nem találtam, talán lehet, hogy mégis a másik gyógyszer miatt van?

Légyszi csak normális válaszokat kérek olyanoktól, akiknek talán van tapasztalatuk!

2011. aug. 23. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:
ez engem is érdekelne:)
2011. aug. 23. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha a gyógyszer mellékhatásai írják, akkor én inkább arra fognám.

A fenti candida tünetlista a végére abszurdan szélessé válik, tanulságos összevetni a Wikipédia angol és magyar nyelvű oldalát. Az angol változat szinte kizárólag testi tünetekről számol be, a magyar érdemi külső hivatkozás nélkül felsorol egy szakajtónyi lelki tünetet.

2011. aug. 24. 08:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez a téma az orvosokat is eléggé megosztja. A hüvelyben a Candida albicans akut gyulladást okoz, de a bélflórának természetesen is tagja. Egyesek szerint ha a bélben elszaporodik, akkor van ez a tünetegyüttes, amit leírtál. Keress rá, kb. kétezer féle candida-diétát fogsz találni. Hatékonyságáról inkább én sem nyilatkozom...
2012. dec. 19. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!