Vélemények a www.menstruacio. Blog. Neon.hu -ról?
1/21 A kérdező kommentje:
KIcsit szájbarágós, meg dedós, de biztos sok fiatal lánynak jól jön. Amikor nekem volt az első, nem mertem megbeszélni senkivel, az osztálytársaimnak is mind megvolt, de mindenki titolta...
2011. aug. 22. 21:21
3/21 A kérdező kommentje:
hát a 13-14-15 éves korosztálynak készült legfőképpen, mert nekik van szükségük tanácsra, én sem vagyok több, szóval, gondolom idősebb vagy, és azért tűnik olyannak! :) csak kíváncsi voltam.:D
Jópofa, de én ezt a tamponos dolgot nem tartom annyira szerencsésnek használni. Sok eü nyavalyát okozhat, gomba, méhszájseb, bakteriális szaporulat. Persze ezekkel az átlag nő nincsen tisztában. Nem a szüzességről van szó, hanem a higiéniáról és az egészségről.
De amúgy jó az oldal, kellenek ezek, amikor én voltam tinilány, nekünk csak a bravo és az IM magazin volt erre..
Iskolában dolgoztam pszichológusként és sokat beszéltünk ezekről a lányokkal. Erről, a nőiségről, ki hogyan éli meg, mennyire érzi cikinek stb. Jók ezek tényleg
2011. aug. 24. 17:40
5/21 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, sok szükségünk van az ilyenekre, én magam is csak 13 éves vagyok, és én is jobban át tudom tekinteni így! :)
amúgyy a tamponról annyit, hogyha szakszerűen van használva, akkor elvileg nem lehet bajod! :)
Sajnos ez nem így van. Szakmámból kifolyólag sokat konzultálok tudod nődokikkal, és nem annyira javasolják a tampont. Legalább is rendszeres használatra nem. A fentebb leírt okok miatt. Persze más, ha tesióra van, vagy éppen buliba mentek. Persze én is nő vagyok, megértem az indokokat abszolút. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor inkább használd az applikátorosat, még ha drágább is, mert sokkal higiénikusabb a suliban ezt cserélni. Otthon, pedig én betétet használnék, ha úgysem megyek sehova éppen. Strandra nem járok menzesz alatt, kivétel a tiszta tengervíz.
2011. aug. 25. 10:43
7/21 A kérdező kommentje:
na. van 1000 nő Magyarországon, meg kitudjahány a nagyvilágban, akik legalább 10-20-30 éve tampont használnak! ha szakszerűen használják, soha nem lehet belőle baja! nem kell koszos kézzel matatni magadban, ennyi a titka! nem értem a nőgyógyászokat, olyanhoz biztosan nem mennék,m aki ilyeneket mondd! ugyanis nem véletlenül találták ki a tampont, és nem úgy tervezték, hogy bajuk legyen tőle az embereknek! nem kell annyira felüéetesen nézni, sok év technológiája van benne, egyszerűen csak annyi: szakszerű használat!
Nono azért 13 évesen még lázadva is illik elfogadni, hogy a nőgyógyász picit okosabb nálunk:)) Vannak dolgok, amit nem célszerű érzelmi alapon eldönteni.
A hüvely tele van kórokozóval is a hasznos döderlein bacik mellett, tehát ha teljesen steril kézzel is helyezed fel a tampont, akkor is a hüvelyben lévő kórokozók nagyon gyorsan képesek szaporodni benne. Tehát ezért is hajlamosít a fertőzésekre. Menstruáció alatt a méhszáj nyitott, hogy a vér távozhasson, csak ennek az a folyománya, hogy a méh védtelenebb a fertőzésektől. Minél közelebb van a méhhez a fertőzés forrása, annál könnyebben éri el. A tampon pedig közelebb van, mint a betét.
Majd tanultok még bioszt, akkor elmagyarázzák ezeket egy picit részletesebben, ha jó tanárotok van.
A cigit is feltalálták, mégsem egészséges:)))
2011. aug. 25. 15:58
9/21 A kérdező kommentje:
na jó, azért a cigi egészen más! ;) jó, nem alaptalan, de ha 1000 nőből kb. 1 nek van panasza, márpedig a betéttől is lehet.. na jó, ez örök kérdés marad, mindenkinek igaza van, vigyázni kell, úgysem tudunk senkit sem rá/lebeszélni! :) tényleg a nőgyógyász okosabb nálunk, de .. nem fognak az emberek lemondani a tamponról (max kipróbálják az intimkelyhet) ..
Én tampont használok és nem volt még soha semmi bajom. Se fertőzés, se gomba, semmi.
2011. aug. 26. 01:19
Kapcsolódó kérdések: