Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet valami bajom cervarix...

Lehet valami bajom cervarix hatóanyagú hpv elleni avédőoltástól?

Figyelt kérdés

Nagyon sok mindent lehet hallani a hpv elleni oltásokról. Sokak ajánlják, sokan nem. Én viszont utánanéztem, és azok alapján amiket az interneten olvastam, számomra az derült ki, hogy súlyos mellékhatások(bénulás,halál) a gardasil hatóanyagú oltástól alakultak ki. Én a másik a cervarix hatóanyagú beadásán gondolkodom. Vannak erről a fajtáról tapasztalataitok? Szerintetek érdemes beadatni?

(Tudom, hogy nem nyújt 100%-os védelmet, és ugyanúgy kell járni szűrésre is, de ez engem nem zavar. Ugyanúgy eljárnék az oltás után is. És ha van mód rá, hogy kevesebb eséllyel kapok el rákos megbetegedést, akkor szerintem ez egy jó dolog. De félek a mellékhatásoktól.)

2011. aug. 18. 22:21
 1/6 anonim válasza:

Szia :)

Én megkaptam ,semmi mellékhatás nem volt tőle,de például unoka tesóm belázasodott tőle és pár napig nyomta az ágyat, ennyi.

Mondjuk én cervarix hatóanyagút kaptam és ő is :)

Szerintem érdemes beadni :)

2011. aug. 18. 22:38
 2/6 anonim ***** válasza:

A Cervarixnek is ugyanaz a hatóanyaga - humán papillomavírus-törzseket tartalmaz, a 16-ost és a 18-ast, a Gardasil ezen kívül még 6-os és 11-es törzseket is (itthon a Gardasil egyébként Silgard néven van forgalomban, csak a pontosítás kedvéért). A gyógyszerészeti szempontból való hasonlóság miatt a kockázatok is igen hasonlóak a két gyógyszer esetében, amelyek elsősorban az oltóanyagban lévő tartósítószerrel kapcsolatos túlérzékenység miatt léphetnek fel, ugyanezek a kockázatai egy "egyszerű" influenza elleni védőoltásnak is. A Silgrad (=Gardasil) esetében egyébként azért lehet találni ennyi mellékhatással kapcsolatos jelentést, mivel az ezt gyártó Merck cég jóval többet eladott az oltóanyagból, mint a Cervarixet gyártó Glaxo-Smith, tehát nagyobb a vizsgált minta (és egyébként már a klinikai vizsgálatok alatt is 2000 fővel nagyobb mintacsoporttal indultak a Silgard esetében). Tehát: a Cervarixről is vannak tapasztalatok (különben forgalomba sem lehetne hozni), de jóval kisebb populációt érintőek, mint a Silgarddal.

Összegezve: minden oltásnak vannak kockázatai, amelyek rejtett autoimmun betegségekből, tehát az egyén túlérzékenységéből adódnak és rendkívül ritkán fordulnak elő (kevesebb, mint 10.000 betegből egy esetben). Senki nem tudja garantálni, hogy nem te leszel az a 10.000-ből 1 beteg, de értelmeszerűen ennek igen kicsi a valószínüsége. Ha nincsenek öröklődő autoimmun megbetegedések a családodban, akkor akármelyik vakkcinát nyugodtan beadathatod magadnak, bár ebben az esetben azért vedd figyelembe, hogy ha már megfertőződtél HPV-vel - és a tünetmentes fertőzés a szexuális életet már megkezdett nők esetében relative gyakori -, akkor az oltás teljesen hatástalan. Én épp ez utóbbi miatt nem adattam be magamnak, mivel évek óta monogám párkapcsolatban élek, tehát az új fertőzés valószínüsége (remélhetőleg) kizárt. Ha szűz lennék/nem lenne állandó partenrem, akkor természetesen beolttatnám magamat, és Silgarddal, mert az több vírustörzs ellen nyújt védettséget.

2011. aug. 18. 22:42
 3/6 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy két hatóanyag ugyanaz de a gardasilban több hatóanyag van, ahogyan te is írtad több ellen véd és talán az miatt a több hatóanyag miatt lett tőle több súlyos mellékhatás (nem az miatt a 2 miatt ami a cervarixban is van).

Egyébként ahogyan te is írtad a cervarix-ot is letesztelték, lehet, hogy a másikat több emberrel, de akkor is a gardasil esetében úgy tudom 8000 embernél tapasztaltak bénulást és több embernél halált is. De a cervarix esetében egyikről sem hallottam még. Szóval azért biztos, hogy van különbség köztük.

Egyébként én is monogám kapcsolatban élek. És most volt hpv tesztem is, ami negatív lett.

Köszönöm a válaszokat! Írjatok még, ha van tapasztalatotok! Köszi előre is :)

2011. aug. 18. 22:54
 4/6 anonim ***** válasza:
hűűű én 2-3 éve kaptam nem tudom pontosan de semmi mellékhatásom nem volt. én is hallottam hogy mások belázasodtak, de azért inkább láz mint méhnyakrák. és én is a cervarixot kaptam
2011. aug. 19. 12:18
 5/6 anonim válasza:
66%
Én is beadattam a Cervarixot és azóta folyamatos nőgyógyászati problémáim vannak (endometriózis, petefészek ciszta, méhszájseb) és az orvosom szerint, amióta már iskolákra is kiterjesztették ezt a védőoltást és több gyerek is megkapja, azóta egyre több lány fordul hozzá hasonló panaszokkal, hogy kiújuló nőgyógyászati problémájuk van a védőoltás beadatása óta. Én most próbálkozom homeopátiás úton kivezettetni a szervezetemből...remélem sikerül....szóval én senkinek nem ajánlom a Cervarixot sem!!!!!!!
2014. okt. 28. 10:36
 6/6 Contefleur ***** válasza:
Amióta megkaptam migrénes vagyok. Emellett PCOS és endometriózis is társult hozzá. Akit ismerek és megkapta a Cervarixot, mind endometriózisos!
2021. márc. 29. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!