Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abortuszt követő szövődmények...

Abortuszt követő szövődmények miatt van jogom a volt párom segítségét kérni?

Figyelt kérdés

Az abortusz mellett közös megegyezéssel döntöttünk a párommal, de azóta már szakítottunk. Nem sokkal a műtétet követően kiderült, hogy szövődmények léptek fel nálam, azonban anyagi okok miatt nem tudom vállalni a kezelést, ami sajnos sürgős lenne. A volt párom nem túl megértő és a nehéz időszakokban is csak magával foglalkozott, az sem aggasztja, hogy valószínűleg nem lehet többé gyerekem. Van rá mód, hogy segítséget kérjek tőle? Pontosabban van hozzá jogom? És ha igen, azt milyen formában tehetem meg? Hiába próbáltam személyesen és telefonon a segítségét kérni, nem válaszol. A döntést ketten hoztuk meg, szerintem a következményeket is kettőnknek kell viselnie.

Kérlek, kíméljetek meg a ,,szemét vagy, meg is érdemled, hogy bajod legyen" véleményektől!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. aug. 13. 17:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

ma 18:24

mi van neked nincs gyereked és ezért be le kell rúgni a másik emberbe??

Mi közöd van ahhoz hogy ő milyen döntést hozott??

Igenis jól tette hogy elvetette legalább most nem kínlódik hogy miből etesse,itassa,hogy nevelje fel..

Azért mert te abortusz ellenes vagy még nem kell senki torkát átharapnia döntéseidért..Nem a te döntésed,és nincs jogod hogy ítélkezz mások felett..

2011. aug. 13. 18:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Érdemesebb lenne inkább ezt valami jogi fórumon megkérdezned.

Én logikailag úgy vélem, nincs kényszerítő jogod az anyagi támogatására, hiszen

- nem voltatok házasok,

- mivel a gyermek halott, gondolom nem tudod bizonyítani, hogy ő volt az apa,

- és ingyenes ellátásra is jogosult vagy fizetős helyett.

2011. aug. 13. 19:23
 13/20 anonim ***** válasza:
Egy terhesség megszakításáról vagy kihordásáról végső soron mindig a nő dönt, hiszen neki kell tennie érte/ellene. A baba "készítéséről" pedig (legtöbbször) a férfi. Sajnos ez nagyon igazságtalan, de így van.
2011. aug. 13. 19:28
 14/20 anonim ***** válasza:
24%
Van gyerekem, kettő is. Éppen ezért ítélem el az abortuszt, amikor millió meg egy módja van a terhesség megelőzésének. Ha meg becsúszik, vállalni kell a felelősséget. És igen, mélyen elítélem, ha nem betegség miatt történik, mert ez egyszerű legalizált gyilkosság. Ez az én véleményem, bocs, az meg lehet bárkinek. Csak azt nem tudom, akinek még lehet utána gyereke, hogy néz majd a következő gyereke szemébe, mert én nem tudnék.
2011. aug. 13. 20:26
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

18.24-kor írtam először

Szerintem inkább, ha besikerült, szülje meg valaki kórházban, majd mondjon le róla, de adja meg az esélyt egy embernek. Az előzőhöz hasonlóan, én is felteszem a kérdést, hogy hogy képes valaki egy másik gyermek szemébe nézni? Vajon elmondja-e, hogy igazából lett volna idősebb testvére, csak őt inkább eltette láb alól, mert az kényelmesebb volt? :(

Őszinte részvétem!

2011. aug. 14. 00:59
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt lehet eltenni láb alól, aki már megszületett. Ti melyik századból szöktetek?
2011. aug. 14. 01:08
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítő válaszokat!

A többieknek pedig azt üzenem, hogy nemcsak a gondolkodás módjuk felszínes, hanem az olvasni tudásuk is kétes. Kértem, hogy ne terheljétek a rendszert a negatív véleményeitekkel! Ez az oldal azért jött létre, hogy a kérdezők FONTOS, GONDOT OKOZÓ kérdésekre választ kapjanak és nem arra, hogy teljesen felesleges kommenteket írjanak be olyan személyek, akiknek fogalma sincs a háttérről. Ha már azzal jöttök, hogy ha már ,,becsúszott, akkor szüljem is meg", azon is gondolkodjatok el, hogy 2 ember által jön össze a gyerek, úgyhogy két embernek kell érte vállalnia a felelősséget. Nincs joga senkinek sem azt követelnie egy nőtől, hogy egyedül vállaljon egy gyereket, miközben tudja, hogy totál elrontaná egy gyerek és a saját életét is. Úgyhogy ismételten kérem, tartózkodjatok a véleménynyilvánításoktól, mert a kérdezők nem erre kíváncsaik. Ennyire azért tartsuk már egymást tiszteletben!

Nem szeretném jogi útra terelni az ügyet, ez eszembe se jutott. De nem tudom, hogy győzhetném meg a volt páromat, hisz részben miatta kerültem ilyen helyzetbe.

2011. aug. 14. 14:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy nem tudod meggyőzni, de nem jogi útra gondoltál. Nem tudom, milyen megoldás jöhetne még szóba akkor, ha szóba sem áll veled és pontosan mi is felénk a kérdésed...

Ha a TB-t fizeted, jogod van ingyenes nőgyógyászati ellátásra, ahol kötelességük a lehető legjobb tudásuk szerint segíteni rajtad, pláne, ha sürgős. Szerintem keress fel egy kórházat, elvileg az országban bármelyik szakrendelésre kérhetsz beutalót a háziorvosodtól. Kérdezz körbe esetleg hasonló problémával küszködők fórumján, ha találsz ilyesmit, kit ajánlanak.

2011. aug. 14. 17:42
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a kérdést.

Jogilag természetesen semmit nem kérhetsz tőle. Nem voltatok házasok, bizonyítani sem tudnád, hogy tiéd a gyerek. Ez nem olyan, mint a gyerektartás, hogy rá lehet varrni.

Megkérni meg nyilván megkérheted. Az már más kérdés, hogy segít-e vagy ssem. Ha akkora tuskó, mint ahogy leírtad, akkor sztem ne sokat várj tőle.

De talán azzal mész a legtöbbre, ha nem követelőzől, csak elmész hozzá, és elmondod, hogy anyagi probléműáid vannak, és szeretnéd, ha segítene.

Egyébként elég durva némelyik komment. Én sem értek egyet az abortusszal, de azért ez a "megérdemelted" meg hasonló szövegek kicsit durvák. Nem hiszem, hogy még egyet bele kellene rúgni a földön fekvő emberbe.

Bár azért hozzá kell tenni, hogy nem csak a gyerekcsinálás, hanem a védekezés is két ember felelőssége. Ha vki belemegy ilyen játékba (pl. a pasi nem akar gumit húzni, a csaj meg hajyga úgy is...), akkor nem lehet csak a férfit hibáztatni. Hiszen ugyanúgy a nő felelőssége is lett volna a védekezés.

2011. aug. 14. 20:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Javítom: hogy ÖVÉ a gyerek (az előző kommentben véletlen elírtam)
2011. aug. 14. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!