Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valaki magyarázza el Nekem,...

Valaki magyarázza el Nekem, mikor vannak a termékeny napok?

Figyelt kérdés
Próbáltam "termékenység" kulcsszóval bármi számomra érthetőt találni a neten,de nem sikerült...itt is,csak a -gyerekvállalás,nevelés- témakörben találtam gyermekre vágyók kérdéseit,akik pontosan tudják mi hanyadik napon...számomra az sem világos honnan kezdődik a számolás!:) Tehát valaki kérem magyarázza már el az Én szintemnek... Köszönöm.
2011. aug. 9. 13:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Hát csak tudod az ilyen dolgoknak a szexuális élet megkezdése ELŐTT kellene utánanézni.

Ha nem akarsz gyereket, de nem vagy képben, az sokkal nagyobb baj, mintha szeretnél, és nem vagy képben.

Inkább írd le, hogy hány napos a ciklusod, hanyadik napon történt a dolog és hogyan.

2011. aug. 9. 14:27
 12/27 A kérdező kommentje:
8 évig fogamzásgátlót szedtem,nem volt erre gondom,de a sok hormonra való tekintettel,most szünetet tartok,a lényeg,hogy gyerek véleményem szerint még korai... Sajnos nem tudom pontosan megmondani,de ha jól emlékszem a 25.-i héten volt meg,kb 5napig és általában 28napos,pontos a "ciklusom",de komolyan nem szoktam vele foglalkozni,ne csináld már,hogy ez olyan nagy baj!?:)
2011. aug. 9. 14:43
 13/27 anonim ***** válasza:

Hát nem "baj", hanem baromi nagy felelőtlenség.

Alapból nem értem, hogy egy nő hogy nem vezeti, hogy mikor van meg a vérzése. Ez annyira alap dolog, hogy nem igaz. Ha orvoshoz mész, mit mondasz? "Hát nem tudom mikor volt doktorúr, talán ekkor....."

Ha tablettát szedtél tényleg nem kellet a termékeny napjaiddal foglalkoznod, mivel a tabletta mellett úgysincsenek termékeny napok.

De ha már szünetelteted, és nem szeretnél gyereket, akkor kötelességed lenne megfelelően védekezni.

Gondolom ez nem történt meg, mert ha gumiztatok volna, akkor nem paráznál.

Meg szerintem alap dolog lenne, hogy egy nő tisztában legyen a nemi működésével. Sőt, a férfiaknak sem ártana.

2011. aug. 9. 14:47
 14/27 A kérdező kommentje:
Persze,hogy igazad van,de sajnos ez talán az egyetlen téma,ami annyira nem foglalkoztat/foglalkoztatott eddig,hogy az nem igaz,dehát ez van. Nem akarlak nagyon kiakasztani,de vagy 3 éve nem voltam nőgyógyásznál. Mindegy,akkor a Páromnak abban igaza volt,hogy a menstruáció múlásának napján nagy valószínűséggel nem eshettem teherbe!? Viszont rá egy hétre,már pont igen...mi? Ez a két necces alkalom volt.
2011. aug. 9. 14:56
 15/27 anonim ***** válasza:

Hát menzesz utolsó napján nagy vszínűséggel nem. De kizárni akkor sem lehet, mivel az ovuláció időpontját csak megtippelni lehet. Bizony van olyan nő, aki menzesz alatt esett teherbe, pedig akkor "elvileg" nem lehetne. Gyakorlatilag meg előfordul.

A legnagyobb esély 28 napos ciklus esetén a 14. napon van, plusz az előtte lévő pár nap is elég necces, mivel a spermiumok 2-3 napig azért elvannak a nőben.

A petesejt is még egy napig megtermékenyíthető. Szóval a 10-16. napon azért elég veszélyes ez a játék.

Egyébként rendszeres szexuális élet mellett igen csak nagy felelőtlenség elhanyagolni az orvost. Tudom én, hogy kellemetlen, de azét évente azt a 2 percet ki lehetne bírni, amíg a rákszűrést megcsinálják.

Sok nő azt hiszi, hogy vele aztán nem lehet baj, de sajnos a méhnyakrák nagyon gyakori.

Meg azt sem nagyon értem, hogy hogy lehet az, hogy most szünetelteted a tabi (felteszem nemrég hagytad abba), de 3 éve nem voltál orvosnál. Mégis kivel írattad fel?

Tabletta szedése mellett azért ne ártana néha, ha rádnézne az orvos, nem csak a receptet kapnád.

2011. aug. 9. 15:02
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az aggódásod!:) Egyetértek Veled,de sajna ez van... A háziorvosom felírta egyébként. Akkor a hétvégi akció után még a héten ne teszteljek,várjam meg a 14 napot mi?
2011. aug. 9. 15:07
 17/27 anonim ***** válasza:

Igen, várjál 14 napot. Ha negatív, és késik a vérzésed, akkor újabb teszt.

Lehetőleg reggeli első vizeletből csináld (akkor nagyobb a hormonkoncentráció, könnyebben kimutatja a teszt).

Ha szerencséd volt, akkor máskor kérlek legyél figyelmesebb!

Mégis csak egy pici ember életéről van szó.

És kérlek jelentkezz be rákszűrésre, mert azt a pár perc kellemetlenséget megéri a tudat, hogy minden rendben.

2011. aug. 9. 15:10
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszi. Egyébként így is eléggé kivagyok már a témától,mert Én is tudom,hogy miről van szó... Egyébként már volt egy párszor szerencsém,de evvel már nem is traktállak:) remélem nem száll el Tőlem,eléggé szabad kezet adtam a sorsnak eddig is. De ha most ezt is sikerül megúsznom tényleg megkeresem azt az orvost,aki szülés előtt is helyez fel spirált és megoldom úgy,hiába a Párom nem szeretné... Igen,szerintem ez lesz. Erről vélemény?
2011. aug. 9. 15:22
 19/27 anonim ***** válasza:

Hát ha szeretnél babát, én a helyedben nem tenném. Épeszű orvos szülés előtt nem teszi fel.

Óvszerrel mi a probléma?

Esetleg pesszárium spermiciddel?

Vagy megszakítás spermiciddel együtt?

2011. aug. 9. 15:26
 20/27 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem honnan a hitelességed? Mert ki tudja miért,egyrészt jó emberismerő vagyok másrészt megérzés,amire hallgatni kell,de adok a szavadra.

Na most mi van ha az utóbbi lehetőséget választom? Ajánlasz Nekem egy spermicid anyagot/terméket? Ami a megszakítással együtt hatásos lehet?

2011. aug. 9. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!