Milyen szakemberhez fordulhatnék a tűfóbiámmal?
Rettegek tőle. Suliban rendszerint elájultam, amikor kötelező oltás volt. Vérvételnél szintén, de akkor már a székben éreztem, hogy ennek nem lesz jó vége. Ha csak látom a tévében,-mondjuk télen az influenza szezonkor- rosszul vagyok, el kell fordulnom.
Valamelyik este láttam a tévében, hogy oltották be a kisgyerekeket, utána azt álmodtam, hogy egy csoport fehér köpenybe öltözött, arctalan valami közeledik felém hatalmas tűkkel a kezükben...
A vérrel sem vagyok kibékülve. Elvágtam az ujjam, már dőltem el, mire anyu ledöntött a fotelba, hogy el ne essek. Még a sebet is neki kellett bekötözni, hogy ne lássam.
Az a legrossz, hogy szinte az összes tűszúrásnak a helyét érzem. Ilyen fantomfájdalom fílingje van, tehát nem fáj, de mégis fáj... Belegondolok, hogy nekem oda adtak valamikor injekciót, már zsibbad a karom, rosszul leszek.
Mondjuk már attól is félek, mi lesz ha terhes leszek. Az a sok vérvétel...
Kihez forduljak ? Mit csináljak ? Már nem bírom...
16/l
szerintem pszichológushoz.
nevelési tanácsadókban ingyenes én is járok,nem ciki és tényleg segít.
18L
Szia!18 éves lány vagyok.En is féltem az injekciostutol,az orvosktol.
De két éve tart egy kronikus betegségem.Azota állando fájdalmat érzek.Tobbszor is operáltak,folyton injekciokat kapok.
A sok fájdalom,rettegés engem kozombossé tett minden iránt.
Már nem sok reményt fuzok ahhoz,hogy jobban leszek.
Ezzel azt akartam mondani,hogy johetnek olyan helyzetek az életedben,hogy egy tuszurás lesz a legkisebb gondod.
Sajnos tényleg hozzá lehet szokni. Utóbbi időben én is elég sok vérvételen voltam és utóbbi időben már nem ájulok el.
De pont olyan voltam, mint te.
33 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!