Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a feladata a nőgyógyásznak?

Mi a feladata a nőgyógyásznak?

Figyelt kérdés
előre is köszike a válaszokta és még csak 16 éves vagyok
2009. ápr. 3. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A női ivarszervekkel, az ezekkel kapcsolatos dolgoknak (pl. nemi hormonháztartás) az orvosa. Így a szaporodásnak is.
2009. ápr. 3. 14:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét problémával mész vagy csak úgy?

Egy normális nőgyógyász (főleg ha először mész, de akkor ezt mondd majd neki), megkérdi, hogy pontos-e ciklusod, van-e problémád, van-e most bajod, amiért mész hozzá, élsz-e szexuális életet, volt-e valami eü. problémád (nőgyógyászati is), érzékeny vagy-e vagy allergiás valamelyik gyógyszerre.

Vizsgálatnál: elmond mindent, hogy mit és miért csinál (a kacsával és ha ujjal felnyúl, akkor azt is miért). Vehet kenetet is, a rákszűrés miatt, azt nem fogod érezni.

Csinál mellvizsgálatot is (bár én nagyon sok féle nődokinál jártam már, de ebből egynek jutott eszébe ez magától, egynek meg én szóltam), ha kell felír gyógyszert, ha kúp, akkor elmondja hogyan kell használni. Ezenkívül tanácsot ad, hogy miket tarts be higiéniai szempontból.

hümm, nagyon elsőre ennyi, biztos fogsz félni vagy izgulni, de amikor felfekszel arra figyelj, hogy lazulj el nagyon. és előtte pisilj, mert az vizsgálatnál kellemetlen lehet.

öltözködés szempontból ha tudsz akkor vegyél fel hosszabb felsőt, vagy szoknyába menj, így amíg odatipegsz a vizsgálószékhez, akkor nem egy szál semmiben mész oda, bár a dokit ez baromira nem érdekli, de gondolom neked kellemetlen. :)

sok sikert

2009. ápr. 3. 14:26
 3/4 A kérdező kommentje:
köszike am csak úgy érdekelt hogyha majd menni kell akkor tudjam:):):):)
2009. ápr. 3. 19:06
 4/4 anonim ***** válasza:
pont azért kaptad a válaszokat.
2009. ápr. 6. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!