Menstruácios zavar mi okozhatya?
bármilyen hormonzavar, fogamzásgátló tabletta, stressz lehet a kiváltó ok. Sőt, még a pajzsmirigy rendellenes működése is. Ha nem marad ki 4-5 hónapokra, akkor talán nincs nagy gond, de egy nőgyógyász biztosan tud neked felvilágosítást adni.
U.i.: okozhatya helyett okozhatja.
Nekem a stessztől zavarodott meg. Új munkahely, nagy kihívások, terhelés. De egy betegségtől is lehet, vagy hirtelen fogyástól esetleg.
Én anno cickafark tea kúrát csináltam, 2 hétig napi 2 csésze. És gyönyörűen visszaállt a rendes kerékvágásba minden.
testsúlyváltozás, stressz, hormonzavar (PCO)
Irány a nőgyógyász, és kérhetsz egy beutalót endokrin szakrendelésre, ott megnézik a hormonjaidat. Egy vérvétel és kész is van.
10:06-os voltam.
A cickafarkfű teát én is ittam, nekem is rendbe tette a havimat.
12 órásinak.
A PCO nem anyagcserezavar.
A PCO első jelei közé tartozik a kimaradó, vagy egyáltalán nem jelentkező havi ciklus. Ilyenkor vagy a hormonok hülyéskednek veled ( a férfi hormon jobban termelődik a szervezetben), vagy a tejelválasztó mirigyed az agyban. A tünetek, a fent említett súlygyarapodás, férfias kopaszodás, testszőr fokozatos megjelenése (bajusz, szeméremdombtól a köldökig vékony vonalban, szakáll növekedése) zsíros és pattanásos bőr (akne), ultrahanggal kimutatott ciszták a petefészekben, a korábban elmített hormonzavar, és végül a fehérfolyás, aminek semmi köze nincs a gombás fertőzésekhez.
A végeredmény: ha nincs kezelve meddőséghez vezethet, maga a betegség megnehezíti a teherbeesést, és inzulin-rezisztencia is kialakulhat, ami azt jelenti, hogy a szervezetedbe jutattot inzulinra (szőlőcukor, ez is egy vizsgálat, név szerint a terheléses vércukorszint mérés) a szervezeted olyan módon reagál, hogy még több inzulint termel. És végül ott van a pajzsmirigy alul, vagy túlműködés, ami az elhízásért, és a soványságért is felelős, továbbá hormonokat állít elő.
Gyógymód: Ha duci vagy, fogyni kell, ha sovány vagy híni kell. Mindkettő befolyásolja a hormonháztartást. Ha sovány vagy nagyon vékony vagy, akkor a súlygyarapodás elősegíti a peteérést, ha pedig nagy a súlyfelesleged, akkor az meg pont hogy megakadályozza a peteérést. Gyógyszerekkel megvonásos vérzést tudnak elérni, ami a fehérfolyást is megszünteti, de ha abbahagyod, akkor az ismét visszajön. Ha inzulin rezisztanciát állapítanak meg, akkor a 2. kategóriába tartozó (öregkori cukorbetegség) gyógyszereket írnak fel, ami ismét pozitív irányba befolyásolja a dolgokat.
Ha nem szeretnél gyereket még, akkor megoldásnak ott a fogamzásgátló, ami helyrezökkenti a hormonháztartásodat.
Egy vérvétellel minden kiderül, kizárhatják a felmerülő csúnyának hangzó, a PCO által előidézett betegségeket, amiket fent részleteztem.
Tehát téveszme, hogy csak az elhízottak lehetnek PCO-sok, mert pl én elég vékony vagyok, nekem hízókúrát javasoltak, ha az nem segít, jön megint a gyógyszeres kezelés. Ha az embernek nincs szerencséje, akkor vagy meddő lesz, vagy megműtik, de a műtét csak ideig meddig jó, mert nem a problémát kezelik vele, hanem csak az egyik tünetet.
Sajnos a PCO anyagcserezavar :-( De ha gondolod nézz utána bemásoltam 2db linket is.Elhiszed,hogy nem nekem kell megmagyaráznod milyen is ez az állapot,hiszen nálam is fenn áll már egy ideje,pedig normál testalkatú vagyok.
De a kérdező részére szántam,szerintem jobb ha orvoshoz fordul és idővel kiderül mi is okozhatja valójában a menstruáció kimaradását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!