Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tamponnal a Balatonba, de hogyan?

Tamponnal a Balatonba, de hogyan?

Figyelt kérdés

Szóval arról van szó, hogy a hétvégén utazunk le a Balatonhoz, és mivel júniusban nem jött meg, és a "szerencsém" is nagy, biztos azon az egy héten lesz meg :(

De még nem használtam, nem is próbáltam tamponnal túlélni ezt a pár napot.

Az lenne a kérdésem, hogy tamponnal a Balatonba be lehet menni?

Mekkora az esélye, hogy valami fertőzést összeszedek?

Köszönöm a válaszokat előre is!

16/L

2011. júl. 8. 14:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%
Első vagyok. Én nem mondtam, hogy hülye vagy, de már elég sok lány írta, hogy fürödni akar, és úgy akar tampont használni, hogy nem menstruál.
2011. júl. 8. 14:59
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem is úgy gondoltam, hogy lehülyéztél, bocsi...

Egyszerűen van annyi eszem, hogy nem használom, ha nem kell ;)

2011. júl. 8. 15:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A Laxus.hu oldalon meg tudod nézni. szilikonból van, nem allergén. azt kell felhelyezni és abban gyülik a vér, mint egy tölcsérben. nem érezni, hogy benn van, kevésbé görcsöl töle az ember hasa(tampontól többeknek). voltam egyszer tamponnal vízben. háát... totál teleszívta magát vízzel. olyan volt mint egy nagy nehéz szivacs. ráadásul ezek szerint a víz is bejutott "oda". a kehely meg ujrahasználható mosás után.ritkábban kell üriteni is, így praktikusabb. szerintem
2011. júl. 8. 17:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Én tavaly pont ilyen helyzetben voltam. Lementünk 2 éjszakára a Balatonra, pont akkor volt meg, bár én már gyakorlott tamponhasználó voltam akkor. Először úgy terveztem, hogy tampont használok így nyugodtan tudok bikiniben napozni, a déli órákban árnyékban olvasgatni, zenét hallgatni. Aha, persze.

Ha valaki, hát én a Balaton szerelmese vagyok, én nem tudok úgy eljönni onnnan, hogy ne menjek bele a vízbe.

Én tudom, hogy nekem nem olyan erős a vérzésem, egy normál tampon 4-5 órát simán kibír, ezért nem cseréltem ki közvetlenül azelőtt, hogy bementem volna a vízben. A vízben egyszerre 30-45 percet voltam kb., majd amikor kijöttem fogtam is kis kozmetikai táskámat és törölközőmet és mentem a mosdóba. Zuhanyzóba alaposan megmostam magam, vittem tusfürdőt. Majd a wc-ben kicseréltem a tampont és kész.

Mivel ilyenkor a méhszájseb nyitva van nagyobb az esélye a fertőzésnek, de nem mindenki kapja el. Nővérem rengetegszer fürdött már a Balatonban amikor menstruált és szedett össze semmit. Legjobb barátnőm versenyszerűen úszik, nem hagyhatja ki az edzéseket azért, mert meg van neki. Strandon tamponnal úszik rendszeresen és ő sem szedett össze semmit.

16/L

2011. júl. 8. 17:28
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Akkor mindenképp bemegyek majd a vízbe :D

2011. júl. 9. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!