Ezzel tényleg nem lesz semmi gond?
14 éves lány vagyok. Soha nem használtam tampont és eddig nem is szerettem volna de holnap a család fürödni készül. Ezzel nincs semmi baj csak hogy igaz még nem jött meg de már annyira görcsöl a hasam hogy bármelyik percben megjöhet. Anyum is és a mamám is azt mondta hogy használjak tampont azzal lehet fürdeni de én mégis nagyon félek hogy átázok vagy kiesek meg ilyenek. Azoktól a nőktől vagy lányoktól kérdezem akik már voltak strandon fürödni hogy tényleg nem ázok át h pl. 1 óránként cserélem?
Egy 14 éve lány
(bocs ha rossz helyre írtam a kérdést)
A tapmpont nem szabad óránként cserélni, mert ki fog dörzsölni.
Ha fürdesz, akkor nem ázol át és kiesni egyébként sem tud. Viszont a fürdés után feltétlen cseréld ki.
Meg ha lehet, minél kevesebbet legyél a vizben.
Strandolhatsz vele, de tudnod kell, hogy ezzel nagyobb fertőzésveszélynek teszed ki magad. Ettől függetlenül nem szükségszerű, hogy elkapj valamit, ha kicsit odafigyelsz.
Mielőtt a vízbe mégy, mosd meg a kezed szappanos vízzel vagy töröld át kézfertőtlenítővel, és tegyél be egy tiszta tampont.
30 percnél - 1 órától tovább ne tartózkodj a vízben. (számolnod kell azzal is,hogy a menstruáció elején ugye erősebb a vérzés, ergo előbb megtelik a tampon).
Mikor kijössz, megint kézmosás, tampon ki, és ha vissza akarsz még menni a vízbe, akkor új tampon be. Ha nem, akkor jó a betét is.
Én a helyedben vinnék váltás fürdőruhát vagy bikinit is, ha netán bekövetkezne valami baleset.
Kellemes strandolást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!