A felfázás meddőséget okoz?
Hát én azonnal mennék orvoshoz, mert az nem normális, hogy ilyen össze-vissza menstruálsz. Mindenesetre a meddőség nem jelenti azt, hogy elmarad a menstruációd is. Ez más miatt lehet, irány az orvos és kideríteni, hogy mi a probléma!
Egyébként igen... a tudományos magyarázatára már nem teljesen emlékszem, de a felfázás okozhat meddőséget, nem véletlenül vigyáznak a lányokra az anyukák már kislány koruktól ("ne ülj le a hideg kőre kislányom", "húzz a lábadra valamit", "már megint kilóg a derekad" stb). Ha jól emlékszem valami olyasmit magyaráztak egy dokumentum filmben, hogy minden egyes felfázás egyfajta heget hagy a petevezetéken, amely heg előbb utóbb akkora lesz, hogy a petesejt nem tud majd áttörni rajta, ezáltal megtermékenyülni sem...
Ha hideg kövön mászkálsz, mindenképpen húzzál papucsot!
Nem normális az,hogy hónapokig nem jön meg.Ha beindult a menstruációd,és be is állt,akkor minden hónapban meg kéne jönnie majdnem azonos időben.
A rendszeres felfázás viszont okozhatja a menzet kiesését,ami nem jó,és bizony akár meddőséget is okozhat idővel..
de ha te annyira felelőtlen vagy,hogy hideg kövön mezítláb mászkálj akkor ne is csodálkozz majd semmin..Később csakis magadnak köszönheted ha ebből gondjaid lesznek..
Igen de szerintem ez nem olyan nagy baj még, mert csak 15 éves vagyok és úgy tudtam több év mire beáll a menzesz...
Amúgy köszi a válaszokat
3 éve jött meg neked,Ennyi idő alatt már rég normálisnak kéne lenni a menstruációdnak..Nem igaz,hogy több év kell hozzá.Talán 1 vagy 2 év..De neked már 3 éve megvan....
Azt hogy 15 éves vagy,annyi eszed lehetne már,hogy tud,a sok felfázás káros következményeit nem most hanem talán 5.10 év múlva fogod megérezni..Ha az elején nem teszel meg mindent az egészséged érdekében,akkor ha eljön az idő sose panaszkodj,hogy itt fáj,ott fáj,miért nem esel teherbe stb..
Akárki akármit is mond, szerintem másfél év menstruáció után sem normális, hogy hónapokig kimarad. Én lassan pont 10 éve menstruálok (úristen öregszem), de pontosan emlékszem, hogy eleinte 1-2 hetet csúszott jobbra balra, aztán max fél-egy év után olyan pontosan beállt, hogy ha 2 napot késett már aggódtam. Abszolút tudtam előre számolni.
Az még belefér, ha olykor késik, de szerintem az sem normális ha két havonta jön meg, ahogy az sem, hogy 3-4 hónapja egyáltalán nem menstruálsz. Pláne az utóbbi baromira aggasztó szerintem.
A felfázással viszont tényleg nagyon vigyázni kell. Nem móka! Sajnos volt olyan ismerősöm, aki valami húgyúti fertőzést szedett össze, nem foglalkozott vele, a fertőzés pedig olyan mértékben szétterjedt a szervezetében, hogy ráhúzódott a szívére és belehalt. Hogy ez hogyan lehetséges, fogalmam sincs... mindenki megdöbbenve állt az eset előtt, egy 22 éves fiatal nő ilyen értelmetlen halált haljon. No meg hogy egyáltalán ilyen létezik!?
Hordjál szépen papucsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!