Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kimutatható a ciszta, ha...

Kimutatható a ciszta, ha fogamzásgátlót szedek?

Figyelt kérdés
A bogyó képes akkoris helyre rakni a ciklusom ha cisztám van? Így pedig lehtséges ha lenne cisztám, nem venném észre??
2011. júl. 2. 09:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze hogy képes helyrerakni, sőt, ha pl valakinél előjön a pcos, arra kifejezetten fogamzásgátlót szoktak felírni. És igen, rendbe rakja a vérzésedet:)
2011. júl. 2. 09:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Én most elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy észrevenném-e ha lenne cisztám! ( Bocsánat, kicsit félreérthetően tettem fel a kérdést)
2011. júl. 2. 09:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát észrevennéd -bár attól függ hol. Annak idején tesómnak is volt cisztája, plusz most több bnőmnek is, mindenki rendszertelen vérzésre panaszkodott, nagyon hirtelen kedvingadozásra,gyakori levertségre,bőrproblémákra ..ez általános volt, de egyikőjüknek például az emésztésébe is bekavart.

Nekem a vesémen volt/van ciszta, azt véletlen szűrték ki..

Szóval változó,de ha nőgyógyászati gond,szerintem lennie kell jeleinek. Első voltam.

2011. júl. 2. 09:44
 4/4 anonim ***** válasza:
A tabi nem helyreteszi, hanem kikapcsolja a ciklust, és csinál egy mesterségest. Amíg szeded, addig nem vérzel a folyamatosan adagolt progeszteron miatt, miután abbahagyod (7 napos szünet), lecsökken a progeszteronszint és leválik a méhnyálkahártya. Mivel ez teljesen mesterséges dolog, köze sincs a saját hormonrendszeredhez. Viszont fogamzásgátló mellett elég ritka a ciszta, sőt, sokszor arra írják fel. De hallottam már olyat is, hogy vkinek a tabitól lett cisztája, vagy abbahagyás után kavarodott össze a hormonháztartása, és lett cisztája.
2011. júl. 2. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!