Petefészek ciszta mellett szabad fogamzásgátlót szedni?
Nekem is van cisztám. A doki kifejezetten ellenezte a fogamzásgátlót. Mást írt fel. Bár nekem még bele szólt a dologba, hogy melette van pajzsmirigy alulműködésem, és végülis ezt kezeltük. A gyógyszerek szedése előtt menstuációm sem volt. Nem hogy rendszeres. Csak a gyógyszer hatására jött meg , nem volt rendszres és azóta sem az.
Szóval nem tudom hova tenni mikor 2 féle véleményt olvasok.
1 . PCOS-re jó a fogamzásgátló
2. rendszertelen vagy meg nem lévő ciklus meghozatalára jó, de ha abba hagyod felborul a hormháztartás és egy időre nincs mensi.
Én mondjuk ha választhatnék se szívesen szednék fogamzásgátlót, főként tudva azt hogy a hormonháztártas mennyire érzékeny , összetett rendszer. Főként hogy a saját bőrömön tapasztalom.
Amit látok hogy ciszta esetén orvos nézetein, felkészültségén és odafigyelésén múlik hogy mit fog választani. És hogy oda figyel e arra hogy esetleg húzódik e más is a háttérben.
Nekem a pajzsmirigy csak a ciszta kezelésenek megkezdése után 2 évvel derült ki. És az endokrinológusom azt mondta hogy szerencsés hogy ilyen nőgyógyászom van , mert erre nem szabad fogamzásgátlót szedni. És hogy ezt sajnos csak a nőgyógyászok jó ha negyede felismerte volna.
Szóval jól vizsgáltasd ki magad és elismert nőgyászhoz menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!