Hogy zajlik le egy nogyogyaszati vizsgalat? Pl ha fogamzasgatlot akarok feliratni
A vérvizsgálat a minimum, amit meg kell csinálni.
Nagy valószínűséggel rákszűrést is csinál, tapintással is megvizsgál, esetleg hüvelyi ultrahangot is csinál. Jó tanács: szólj, hogy mondja, mikor mit csinál és hogy először vagy ott! Sztk-ban hajlamosak a durvaságra...Én belefutottam abba a hibába, hogy nem szóltam és köpni-nyelni nem tudtam a meglepetéstől, durvaságtól.
Előre írd össze a kérdéseid, amikre választ akarsz kapni. Pl.: milyen mellékhatásokra számíthatsz, mit tegyél, ha elfelejtetted bevenni, milyen gyógyszerek gyengítik a hatását (meddig kell kieg. védekezés), hogyan szabályozhatod a mensi időpontját, mikortól leszel védett, hogyan kezdd el szedni, mit tegyél hányás, hasmenés esetén...
Előre tudakold meg a szüleidtől, hogy volt-e trombózisos, szívbeteg, magas vérnyomásos, májbeteg...a családodban.
Írd össze, milyen gyógyszereket szedsz (pl.: epilepszia elleni készítmények, nyugtatók, antibiotikumok, gomba, vírus és tuberkulózis elleni készítmények, valamint orbáncfű tartalmú készítmények, a vény nélkülieket is!) és kérdezz rá, vannak-e hatással a tabira.
Írd össze a panaszaid is (pl. görcsök, rendszertelen vérzés, pattanások stb.)
A legolcsóbb bogyó 2500 körül van, ez 3 havi adag. A korszerűbbek 5-6000 körül vannak, egészen 8-9000 Ft-ig. Gondold végig, mit enged a pénztárcád. Nyugodtan mondhatod, hogy kb. milyen árkategóriában gondolkozol.
Ha magán dokihoz mész, az még plusz pár ezerbe kerül. SZTK-s dokinál nem kell fizetned a vizsgálatért, tabi íratásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!