Nagyon vékony visszeret ti hogyan kezelnétek?
21 éves fősulis vagyok és a jobb lábamon a térdhajlat alatt 2 ujjnnyira egy pici részen(fél kisujjkörömnyin) hajszálér szerű de annál vastagabbak láthatók. Ha széthúzom és megfeszítem a bőrt még jobban látszódnak, sőt így látom őket igazán, szabad szemmel még nem láthatók nagyon, csak ha nagyon nézi valaki a lábam. Mit lehetne ez ellen tenni?
Anyumnak is nagyon csúnya a lába és félek, hogy örököltem a hajlamot és nekem is olyan lezs.
Mit ajánlotok?
Hát van olyan, hogy vénás gyengeség (alkati vagy mozgáshiány miatt) és van olyan, hogy a véralvadás gyorsabb és attól lesz a visszér. Ez utóbbi a veszélyes és örökölhetô, de van rá több helyen fizetôs genetikai vizsgálat (ha érdekel, keress rá). Ha tényleg egy kicsi hajlamod van, akár szedhetsz (háziorvossal beszéld meg!) vmi enyhe, természetes vérhigító - érfalerôsítô étrendkiegészítôt, pl. áfonya, szôlômag, vadgesztenye készítmények. Ha "durva" hajlamod derülne ki, akkor lehet, hogy gyógyszert kell szedni rá egy életen keresztül. (Bocs az ijesztésért.)
Ami még megelôzés: nem megerôltetô testmozgás (bicikli, úszás, kocogás). Ne cipelj nehezet, ne álldogálj sokat, rakd fel a lábad, ha ülsz és óránként kelj fel kicsit.
Vannak krémek is, de azok inkább a durvább tüntek enyhítésére jók (pl. Preludin).
Ha a legrosszabb jön be, nem szabad dohányozni és fogamzásgátlót szedni, mert érszûkületet, trombózist vagy vetélést okozhat (ezért is érdemes kivizsgálni) - ill. terhességnél, repülôútnál kompressziós harisnya viselése javasolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!