Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Beoltatnád magad/lányod a...

Beoltatnád magad/lányod a méhnyakrák elleni védőoltással?

Figyelt kérdés

Kaptam a háziorvostól egy levelet,h az "Összefogással a méhnyakrák ellen" prevenciós programhoz csatlakozva kedvezményes áron juthatok hozzá a védőoltáshoz(a leggyakrabban előforduló rákkeltő HPV típusok ellen).

Nem volt még időm elmenni a háziorvosomhoz,mert a vizsgák miatt nem vagyok otthon,és már csak pár napom maradt dönteni,h csatlakozok-e a programhoz.

Ti hogy döntenétek?

21/L

2011. jún. 14. 18:06
 1/5 anonim ***** válasza:
csak akkor van értelme, ha még szűz vagy
2011. jún. 14. 18:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is most kaptam meg!

17/L

2011. jún. 14. 18:11
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Én beoltatnám.Mert biztos nem árt,de nem nyújt teljes védelmet,tehát nőgyógyászatra évente menni kell.

2011. jún. 14. 18:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha be is oltatod magad, ugyanúgy el kell járni évente szűrésre, mert:

1. nem véd minden típus ellen

2. nem csak HPV-től alakulhat ki méhnyakrák

2011. jún. 14. 18:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is kaptam, eszem ágában sincs oltatni!

"Mennyit ér a HPV védőoltás?

Annyit biztosan nem, amennyibe kerül. Sőt jóval kevesebbet, mert nem teljesíti azt, amit igér. jelenleg hivatalosan 16-féle onkogén vírust ismerünk, melyek közül az ismert oltások 2, 4, illetve 5 ellen védenek, 11 ellen tehát biztosan nem. Hiába alakul ki ezek ellen a vírusok ellen védettség, a méhnyakrák kialakulásának a veszélye továbbra is fennáll, mégha nem is olyan erőteljesen. A rákszűréseket továbbra is ugyanolyan gondossággal el kell végeztetni, mint az oltást megelőzően, és a tapasztalat szerint sajnos az oltott nők nincsenek tisztában azzal, hogy a méhnyakrák kialakulásának a veszélye számukra továbbra sem elhanyagolható. Jelenleg egy jó cytológust sokkal többre becsülök, mint az oltást, mely 90.000.- forintért csak névleges és részleges védelmet nyújt az oltott nők számára. " Hamvas Ferenc

2011. jún. 14. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!