Be vagytok oltva méhnyakrák elleni védőoltással?
Azt hallottam,hogy vmelyik országba kitiltották,mert állítólag az ellenkező hatást érte el.
HPV vírusom volt, azóta kezelve lettem, ez a vírus okozza a méhnyakrák kialakulását.Félnem kellene?
Anyukám szerint, kötelezővé tennék a beoltatását és nem árulnák iylen drágán,ha annyira sulyos lenne...
nem vagyok,nem is leszek,mint ahogy infulenza,h1n1 és társai ellen sem
valamiben meg kell halni,de nem egy védőoltásban akarok (amennyi mindenre allergiás vagyok,tuti kijönne rajtam vmi ha beadatnám)
Nem vagyok beoltva. Baromi sok fajta HPV van, és csak (azt hiszem) kettő ellen hatásos az oltás.
Ergo ugyanúgy kell szűrésre járni, mintha nem lennél beoltva.
Ha pedig vki rendszeresen jár szűrésre, akkor nem lehet gond. A méhnyakrák korai stádiumban tökéletesen kezelhető.
Én sem vagyok beoltva, de gondolkozok rajta. Úgy gondoltam, ha legközelebb megyek a háziorvosomhoz megkérdezem tőle.
23/L
Nem vagyok, az én időmben ilyen még nem volt. Beadatni csak a szexuális élet megkezdése előtt érdemes, utána már kb. halottnak a csók.
Ráadásul méhnyakrákot nem csak HPV okozhat, viszont attól, hogy HPV-d van, nem 100%, hogy kialakul a betegség. Tehát az éves szűrővizsgálatot nem lehet kikerülni az oltással. A méhnyakrák időben felismerve (évi egy vizsgálat elég), rákmegelőző állapotban 100%-osan gyógyítható.
én bevagyok oltva, azt mondta anyum hogy ezt muszáj megkapnom és igy megkaptam.
12/L
Értelem szerűen én is csak azért félek tőle,mert ugye elkaptam még a HPV-t és mint ahogy az leírtam,ez is okozhatja a méhnyakrákot.
És ez több év után is kialakulhat ha már elkaptam :S
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!