Állítólag a 3D ultrahangos vizsgálat kimutatja a méhet is, tehát látni annak állapotát, akkor ki lehet váltani ezzel a rákszűrést?
Itt arra gondolok:A rákszűrés kellemetelen,valakinek fáj is és eleve nem épp kényelmes a helyzet,elég ciki a szégyenlőseknek meg nagyon,míg a 3D ultrahang se nem fáj,és vetkőzni sem kell.
Mi az a hüvely ultrahang?itt valaki írt róla
Ez mi célt szolgál,hogyan kell ezt elképzelni?
Hüvelyi ultrahangon a méhnek a méretét lehet látni, meg a nyálkahártya vastagságát.
A rákszűrés az CITOLÓGIAI vizsgálat, azaz a SEJTEKET nézik meg. A sejteket pedig csak mikroszkóppal lehet látni.
Úgyhogy nem, semmiképpen nem váltja ki.
Első vagyok. Mellékesen a hüvelyi ultrahangnál egy ultrahang készüléket dugnak fel a hüvelybe. Ott is le kell vetkőzni, és ugyanolyan kellemetlen...
De a rákszűrés nem fáj, ha a doki normálisan csinálja.
Még egy olyan kérdésem lenne,hogy van hogy kacsa nélkül simán pálcikával vesznek mintát és van amikor kacsával.Akkor most kacsa segítsége nélkül is lehet a sejtekből mintát venni?,ha igen mi szükség a kacsára mert mindenki minimum feszítő,kellemetelen,hideg érzésről beszél,de van aki leírta neki fájt is,míg azért egy sima vékony pálcika felvitele kevésbbé kellemetlen,már csak a vastagság miatt is.
Lehet azért félünk a nőgyógyászati vizsgálattól? már ha magamból indulok ki,mert nem csak arról van szó hogy olyan testrészedet kell megmutatni,ami a legintimebb és amit a legkevésbbé akarsz,és igen kellemetelen és természet ellenesnek tűnik a helyzet,hogy ott kell szétfeszített lábakkal egy idegen előtt lenni és egy hideg fémet rak fel,hanem soha nem is volt lehetőség többésgünknél semmiféle beszélgetetésre az orvossal akár fiatal felnőttként,vagy kamaszként,nem volt lehetőség felvilágosítás és ismertetés szerzésére,sem az orvos megismerésére sem.Ez szerintem a leginkább meghatározó a félelmeinkben is.
Pálcikával akkor vesznek kenetet, ha pl. vmilyen fertőzés van, és csak a hüvelyből kell. Azért kell a kacsa, mert ha nem feszíti szét kicsit, nem látja a méhszája. A méhnyakrákvizsgálathoz meg a méhnyakról kell a kenet.
De felesleges ennyire parázni tőle. Nem a legkellemesebb, az tény, de kb. fél perc. Egy gyantázás ezerszer rosszabb...
Gondolom még sosem voltál vizsgálaton, csak beparáztattak...
Nincs benne semmi extra. Nem fogsz szétrepedni, nem feszíti szét annyira. Kicsit széthúzza és kész. Nyilván annyira, hogy lásson.
Amerikához meg ne hasonlítgassuk a magyar eüt, mert felesleges. Csoda, hogy van pénz kötszerre..
Nem fognak 3*annyiért más eszközt venni. Egyébként nem tudom szüzeket mivel vizsgálnak, én nem voltam szüzen orvosnál.
De gondolom ott van kisebb kacsa.
Jó, de azért ekkora problémát nem kell belőle csinálni. Én is annyira izgultam az első előtt, hogy szinte remegtem. Aztán rájöttem, hogy tök felesleges parázni, mert nincs benne semmi szörnyű, ha normális a doki. Nem egy henteshez kell menni:)
Az meg hogy a kacsa hideg...hát hideg, de mégis mit csináljon vele?:D Azért nem a hűtőből veszi ki, nem kell aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!