20 éves vagyok és 3 hónapja nem jött meg (terhesség kizárva) eddig is teljesen össze-vissza jött meg.8 éve menstruálok! Mit csináljak? Csak nincs valami komolyabb bajom?
De igen, lehet valami bajod.
Bocs, hogy megkérdezem, de nincsenek súlyproblémáid és/vagy nem vagy pattanásos? Mostanában szinte népbetegség a nők körében a PCOS (policisztás ovárium szindróma). Ez azt jelenti, hogy pici ciszták vannak a petefészkekben, a peteérés rendszertelen vagy teljesen hiányzik. Elsőre ez jutott eszembe. Szerencsére ez a probléma kezelhető, és az ebben szenvedőknek is születhet babájuk.
Mindenképpen menj el nőgyógyászhoz!
Akkor menj el másikhoz.
Vannak hülye nőgyógyászok, meg rendesek. Engem az egyik porig alázott, amikor szűzen mentem rákszűrésre, a másik meg kedves volt és levette a kenetet. Amúgy a PCOS-t ultrahanggal igazolják, ahhoz nem kell beléd nyúlni. Keress rá a neten, elég gyakori dolog, sok nő életét megkeseríti.
Én is szűz vagyok, szintén 20 éves, de egy szóval nem mondta a doki, hogy nem vizsgál meg a szüzességem miatt. Csinált hasi UH-t, és manuálisan is megvizsgált. Az ujjával felnyúlt, így kitapintotta a méhemet és petefészkeimet is. Aztán miután semmi kórosat nem tapintott és az UH-n se látott semmi különöset, elküldött hormonvizsgálatra, ahol kiderült, hogy mi a gond.
Szóval keress másik dokit, mert nemnormális, amit az első csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!