Ismét felfázásom lehet? Mi okozhatja a tüneteket?
Figyelt kérdés
Három hete hólyaghurutom volt, kaptam rá antibiotikumot, amit rendesen beszedtem. A labor nem mutatott ki semmi különöset, az ultrahang pedig teljesen rendben volt. A gyógyszert pár napja hagytam abba, de tegnap óta ismét szinte óránként járok wc-re. Most egyáltalán nem fáj a vizeletürítés. Megint visszaestem volna? Mit tegyek hogy gyorsan elmúljon ez a gyakori wc-re járás?2009. márc. 13. 19:23
1/3 anonim válasza:
Szegény, nagyon ismerős a szitu. úgy tűnik nálad is krónikussá vált a hurut (ez sajnos nagyon gyakori).
vissza kell menni az urológiára, és elmondani a panaszaidat. vizelettenyésztést kell végeztetni, hogy megtalálják a pontos baktériumot, ami a fertőzést okozza, és célzottan kezelni egy újabb de hosszabb antibiotikumos kúrával. de majd ezt aorvos részletezi.
életmódbeli tanácsokkal is ellát majd az orvos. remélem, hogy többször nem újul ki.
2/3 anonim válasza:
Lanyok! Ajanlom, hogy uljetek be kellemes meleg vizbe, es kamillat tegyetek bele. Nagyon jo hatassal van ezekre a problemakra. Nekem a dokim javasolta, persze a gyogyszer mellett, nem helyettesiti az orvost.
Tartsatok melegen a derekatokat, pocakotokat. Jobbulast kivanok.
3/3 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint kétféle okból lehet hólyaghurutot kapni, az egyik a "sima" felfázás, a másik a "nászutas betegség" névre hallgat. Ennek akkor nagyobb az esélye, ha a nőnek rövidebb a húgycsöve, így szeretkezés közben a bacik könnyebben feljutnak a hólyagba és megtelepszenek, ezzel okozva a gyulladást. Sajnos egyetlen 100%-os megelőzési módszert nem tudok mondani. Azt olvastam, hogy szeretkezés előtt és után alapos tisztálkodás, valamint tanácsolják egy pohár víz megivását előtte, és pisilést közvetlenül az aktus után. Ez segít megelőzni a bacik megtelepedését. Ajánlják még a tőzegáfonya kapszulát is, nekem nem vált be, illetve nem vettem észre. Évi átlagban 3-4szer szenvedek tőle, de lekopogom fél éve tünetmentes vagyok :) Csak kicsit szar h rohanok WC-re utána mindig.. Ez van.. Ha baj van akkor antibiotikum, ami persze utána meg a gombáknak kedvez. Ez egy ördögi kör..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!