Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Azt hiszem, hogy PCOS-s...

Azt hiszem, hogy PCOS-s vagyok. Aki találkozott ezzel a betegséggel kisegítene?

Figyelt kérdés
A tünetek közül sok rám is igaz.A menstruációm van hogy hónapokra elmarad, ha megjön akkor pedig elég nagy mennyiség jön és hosszú ideig tart. A szőrzetem is megerősödött, a kezemen eléggé kellemetlen a fekete szőrzet, ugyan ez van az arcommal, látszik a bajszom, a köldököm alatt is megerősödött a szőr. Súlyproblémáim vannak, elég sok felesleg van a hasamon, a fenekemen és a combomon, de ez nálunk genetika. A hajam is hullik. Tudom, el kellene mennem egy nőgyógyászhoz, de rettentően szégyenlős vagyok a barátnőim előtt fürdőruhában, nem hogy egy orvos előtt egy asztalon fekve alul egy szál semmiben. Migrénem van, stresszelek az iskola miatt és alvászavarom is van. Mit tegyek? Köszönöm a válaszolókat
2011. máj. 17. 18:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

lehet hogy sok hülye van a nem magán nőgyógyászok mözül de jókat is ki lehet fogni

szerintem kérdezősködj a női ismerőseid körében

2011. máj. 17. 19:18
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyik válaszoló: Milyen hormonmentes fogamzásgátlót? Az mégis mit érne? Az hormontartalmú tabletta, nem hormonmentes.

Kérdező: Ha félsz a nőgyógyásztól, kezdd az endokrinológusnál. Úgy is az ő asztala ez a betegség, a nőgyógyászok általában szart se tudnak vele kezdeni.

Ráadásul ez nem is nőgyógyászati probléma.

2011. máj. 17. 19:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Azt hiszem az endokrinológussal kezdek, elvégre ez tényleg az ő szakterületük...
2011. máj. 17. 19:49
 14/16 anonim válasza:
mert az a fogamzásgátló, amit én szedek annak csak egy mellékhatása a fogamzásgátlás. azért írtam hogy hormonmentes, mert nem úgy működik mint a többi echte fogamzásgátló. ezt tipikusan az ilyen esetekre alkalmazzák.
2011. máj. 18. 15:07
 15/16 anonim válasza:
amúgy vannak már hormonmentes fogamzásgátlók, írd csak be a google-ba vagy kérdezz rá a gyógyszerésznél /nőgyógyásznál.
2011. máj. 18. 15:21
 16/16 anonim ***** válasza:

64%-os: Tökéletesen ismerem a fogamzásgátló készítményeket. A hormonosokat is és a hormonmenteseket egyaránt. Amit te kapsz (feltételezem Cypromix, Diane, Minerva vagy esetleg Yasminelle/Yadine) teljesen ugyanúgy működik, mint a többi, kétfázisú orális fogamzásgátló készítmény. A különbség annyi, hogy TÖBB hormon van benne, és a progeszteron komponense antiandrogén hatású, így csökkenti a tesztoszteron szintet.

Még egészen véletlenül sem hormonmentes. Mint mondtam, magasabb hormontartalmú, mint a többi.

2011. máj. 18. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!