Azt hiszem, hogy PCOS-s vagyok. Aki találkozott ezzel a betegséggel kisegítene?
az orvoshoz elkell menni.Mast nem tehetsz.
Az orvosok azert vannak hogy segitsenek, elottuk nincs mit szegyelni.
Márpedig bármilyen kellemetlen is, el kell menned a nőgyógyászatra, mert elég nagy hormonális kuszaság van nálad. Valószínűleg tovább fog küldeni endokrinológushoz, de a nődokinál kell kezdeni.
A szégyellősséget pedig el kell felejtened. Az a nődoki naponta tobb meztelen női alsótestet lát, nem fog elájulni a tiedtől sem. Neki ez a munkája.
A járulékos tünetetek, mint a migrén, az alvászavar is szépen rendezhetők, csak a dokihoz el kell menned.
Mert mire is vársz? Arra, hogy olyan szőrös legyél mint egy majom, vagy amíg teljesen kihullik a hajad, vagy amíg harcsabajuszod nő? Ugye nem! Hát akkor vedd szépen a dzsekidet, és nyomás a nőgyógyászatra! Ne várj, ne szégyellősködj!
én is PCOS-es vagyok. a tünetekből rám nem mindegyik vonatkozik, de azért így is ki jár belőlük. hullik/hullott a hajam, töredezik is, szőrösödök, a menstruációm akadozik, cisztáim vannak. BMI alapján normál az alkatom...
a kezelése nálam csak annyi hogy kaptam hormonmentes fogamzásgátlót. attól nagyjából elmúlt a hajhullásom és beállt a menszeszem.sajnos még elég rendesen szőrösödöm de azon lehet segíteni. endokrinológusnál nem jártam még. de azt hiszem el kellene mennem, mert cukorbetegséggel társulhat a baj.
Neked azt tudom tanácsolni hogy sürgősen menj el nőgyógyászhoz! Mellesleg nem biztos hogy meg fog alul vizsgálni, sőőőőőőt! Nem fog megvizsgálni ott lent garantálom neked. Eddig 3 féle nőgyógyásznál jártam ezzel a bajjal, volt magán, volt állami, és egyik se vizsgált meg alul. Hanem szépen elküldtek mindenféle vizsgálatra, köztük a vérvétel és az UH volt az első. A vérvétel kimutatta, hogy tesztoszteronom magas, és cisztáim vannak.
igen kell időpontot kérned. szépen felhívod a legközelebbi kórházat vagy pedig magánhoz mész. én is magánhoz járok mostanság.
adnak időpontot, elmész. ennyi :)
az állami kórház is jó. illetve a legtöbb. Amikor én oda jártam nőgyógyászhoz, és már meg volt a vérvétel eredményem, és mentem vissza a lelettel, akkor nem ugyanaz az orvos volt, aki elküldött a vérvételre, hanem egy másik.
Megvizsgálta az eredményt nagy szemekkel nézett rám és ennyit kérdezett: Biztos, hogy nem terhes? (Nem vagyok orvos és nem konyítok ezekhez a dolgokhoz, de annyit tudok, hogy a terhesség kimutatható a vérből... és a lelet ott volt a kezében feketén-fehéren...)
És ekkor adtam fel az állami nőgyógyászatot és hiába borsos a magán, az egészségem többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!