Van itt olyan, aki rendszertelen ciklussal küzd? Vagy küzdött? Mivel próbálkozol? Mi segített?
Dettó, a tabletta előtt 35-42 napos ciklusaim voltak. A fogamzásgátló tabi szedése alatt persze nem volt saját ciklusom, így ott 28 naponta volt megvonásos vérzés. Abbahagytam, most 37-40 naposra állt vissza a ciklusom, de van peteérésem. Hála az égnek!
Amúgy sajna én későn tudtam meg, hogy rendszertelen ciklusra szigorúan tilos lett volna fogamzásgátlót szedni és hálát adok az égnek, hogy nem okoztam magamnak nagy bajt.
Voltam ilyen helyzetben. Nem vészes, nem kell ebből nagy ügyet csinálnod. Lehet, túlterhelted magad valamivel, főként idegeskedéssel, "stresszelsz".
Ha amiatt zavar, hogy nem tudod kiszámítani,hogy mikor van peteérésed vagy mikor jön meg, akkor mérjed az ébredési hőmérsékletedet. (ott, lent.... :-), mert "ott" kapod meg a legpontosabb értékeket. A hőmérsékleti görbe megmutatja a peteérés idejét, egész pontosan...
Szájban mérem a hőmet. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ott lent mérjem... Reggel felébredünk a férjemmel, én meg "hőmérőzök".... Neeeeeem :)
Sajnos a görbém is össze-vissza. :(
Jól mondja az egyik hozzászóló, rendszertelen ciklusra nem szabad fogamzásgátlót elkezdeni.
Amúgy se szabadna, de ez már más tészta...
A nagy illetve alacsony testsúly is okozhat csúszászt.
Stressz, rendszertelen mozgás mind-mind.
Nagyon sok kiváltója lehet.
Tegyél rendet a szervezetedben, méregteleníts speciálisan, igyál női teákat (www.antalvali.com - itt tudsz kérdezni hogyan kezdj neki), tedd rendbe a lelkedet is, ha úgy érzed szükség van rá.
Mér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!