Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ezek lehetnek PCOS tünetei?

Ezek lehetnek PCOS tünetei?

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy egy ideje a hasamon, a köldököm alatt és kicsivel felette is megerősödtek a szőrszálaim és van 3-4 igen erős, fekete is, amit ki szoktam tépni csipesszel, mert nagyon csúnyák. A combomon is kinőtt néhány kósza erős szőrszál, bár ez mindig is jellemző volt rám, de nem ilyen mennyiségben, főleg a combom belső és hátsó felén. A karomon gyantázni szoktam a szőrt, de most hagytam megnőni, és ott is megjelent pár sötét szőrszál, amik nem olyan erősek, mint a combomon és hasamon, gondolom a gyanta miatt.

Az utóbbi pár hónapban alig véreztem menzesz idején, de nem foglalkoztam vele, mert mindig időben jött meg, a szokásos görcsökkel, még örültem is, hogy alig vérzek.

Pár hete volt egy betegségem, hányós-hasmenős vírust kaphattam el, mindent kihánytam 2 napig, még a csapvizet is. Akkor vettem észre, hogy a köldököm alatt fel vagyok puffadva, és ez az állapot hol előjön, hol elmúlik egyik pillanatról a másikra.

Lehetnek ezek PCOS tünetek?

2011. máj. 12. 21:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltétlenül annak a jele,és ennyi tünet kevés is egy diagnózis felállításához.Nálam diagnosztizálták a PCOS-t, de csak az alábbiak alapján:

-8 hónapig egyáltalán nem menstruáltam (utána is csak gyógyszerrel tudták meghozni)

-fokozott szőrnövekedést, erős hajhullást és erős alhasi feszülést tapasztaltam (a petefészkeim környékén)

-a nőgyógyászati hormonvizsgálat magas tesztoszteronszintet, rossz LH/FSH arányt mutatott

-a hüvelyi ultrahang policisztás petefészkeket ábrázolt

-az endokrinológiai vizsgálat (cukorterheléses vérvizsgálat) inzulinrezisztenciát igazolt.

Azóta "papírom van a PCOS-ről",előtte sem a nőgyógyász,sem a háziorvos,sem az endokrinológus nem mondta biztosra.

2011. máj. 12. 22:19
 2/2 A kérdező kommentje:

Persze, ezzel tisztában vagyok :) Mármint, hogy nem olyan egyszerű felállítani egy komplett, biztos diagnózist ennyi tünet alapján.

Az állandó alhasi fájdalmat kihagytam, olyan görcsök mint menszi előtt, csak enyhébbek.

Valamint mérem az ébredési hőmet, és mióta ezeket a tüneteket produkálom, nem hajlandó 36,4 felé menni soha. (36,3 az alaphőm)

2011. máj. 12. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!