A rendszertelen menstruácio minden esetben PCOS-re utal?
10 éve menstruálok már,de soha nem volt rendszeres a ciklusom,kivéve azt az időszakot,amikor fogamzásgátlót szedtem.2 éve hagytam abba a tabletta szedését és azóta megint rendszertelen lett a menstruációm.Elég sokat olvastam a PCOS-ről és tudom,hogy ennek a betegségnek az egyik jle a rendszertelen menstruáció,azonban legtöbb helyen azt olvastam,hogy az ilyen betegségben szenvedő nőknek gyakorta akár hónapokra is kimaradhat a menstruációja.Nálam nem ennyire súlyos a helyzet.Nekem minden hónapban megjön,de általában vagy 5-6 nappal korábban,vagy 5-6 nappal késöbb.Néhány estre emlékszem amikor nagyon eltolódott vagy tul rövid volt a ciklusom.Amugy ha az átlagot néze, akkor 34-35 naposak a ciklusaim.Kb 1 éve voltam nőgyógyászati ultrahangon,ott mindent rendben találtak,nem volt cisztikus elváltozás.Most gomba miatt kerestem fel a nőgyógyászomat és megemlítettem neki a neméppen pontos ciklusomat is.Azt mondta,hogy ha tul leszek a gombán akkor csinálunk majd egy hormonvizsgálatot,hogy kiderüljön mi okozza a rendszertelen menstruáciot.A kérdésem az lenne,hogy a hormonvizsgálaton ki fog derülni ha esetleg PCOS-vagyok?Ill.a tüneteim alapján elképzelhető,hogy ez a betegség áll fenn?
21/N
A PCOS-nél szinte mindig vannak más tünetek is. Szőrösödés, hízás (bár én pl. éppen tök vékony vagyok...), zsíros arcbőr.
Ha ezek közül nincs semmi ilyen gondod, nem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!