Fogamzasgatlót csak úgy el lehet kezdeni barmikor szedni? Bövebben lennt
Egyrészt szerintem igaza van az első válaszolónak, másrészt pedig jó lenne tudni, hogy milyen készítményt szedtél korábban, illetve mikor hagytad abba, mivel nem tanácsos orvosi ajánlás/jóváhagyás nélkül egyik fajta fogamzásgátlóról egy másikra váltani, illetve mindössze pár hetet kihagyni sem célszerű, mert mindkettő komolyan felboríthatja a hormonháztartást.
A legjobb, ha fél-, vagy egyéves szüneti fázis után kezdesz el újra fog. gátlót szedni, hogy legyen ideje a szervezetednek normálisan átállnia egyik állapotról a másikra (a hormonok által előidézett "ál-terhességi" állapotról a normál állapotra).
Szerintem is várj, ezen a pár napon ne múljék.
Off: ha a nôgyógyászod ne tette meg, küldesd el magad vérvételre trombózis-hajlam vizsgálatra, mert a nôk nagy százalékánál fent áll a veszélye és akkor nem szabad szedni!
"T. Doktor Úr!
Igaz az, hogy ha vkinek nincsen peteérése, vagy nem szabályos, és elkezd fogamzásgátlót szedni, akkor a gyógyszer még jobban bezavar, és esetleg később nem, vagy csak nagyon nehezen tud teherbe esni?
De olyat is olvastam már, hogy ha vkinek nincs szabályos vérzése és nem tud teherbe esni, akkor egy rövid ideig fogamzásgátlót szedetnek vele, mert utána nagyobb az esély a terhességre.
Most melyik az igaz?
Köszönöm előre is.
Mindkét hír igaz. Az első a tartós szedésről, a második rövid ideig tartó gyógyszerbehatásról szól. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
"
Ha rendszertelen menzeszre szedd, akkor jó esélyed van rá, hogy többet ne legyen normális ciklusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!