Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Humánpapillómás nő érintése...

Humánpapillómás nő érintése férfira nézve?

Figyelt kérdés
Van egy nőismerős, akiről megtudtam, hogy HPV-s. Azóta félek bármihez is hozzáérni, amihez ő. Nem mernék a kocsijába beülni, nem fognám meg utána a kilincset. Rám, férfira tudtommal nem veszélyes, de itthon a páromat félteném, hogy nem hozom-e haza mondjuk a kezemen. Illetve azóta minden kifogást kitalálunk, hogy ne kelljen őt itthon, a lakásunkon fogadni. Túlzok?
2011. máj. 1. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem túlzol egyáltalán. A HPV sajnos terjedhet egy fertőzött tárgy érintésével is, meg persze bőr-bőr kölcsönhatással.
2011. máj. 1. 20:24
 2/10 anonim válasza:
A kórokozó terjedésének leggyakoribb módja a szexuális érintkezés.
2011. máj. 3. 21:41
 3/10 anonim ***** válasza:
a HPV-vírus a méhnyakrákot okozza,ami tudtommal férfiakra nincs hatással!!!
2011. máj. 3. 22:05
 4/10 anonim válasza:

[link]

Sajnos de!

De azért nem kell túlozni.

Ajánlom, hogy ne feküdj le vele és étkezés és vécézés előtt mindig moss kezet.

2011. máj. 3. 22:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mint írtam, nős ember vagyok, a hölgy, aki a HPV-vel érintett, egy ismerősünk csupán. Eszem ágában nem volt rajta "fekvőtámaszozni" :) elég bizarr ötlet lenne. A kérdésem arra irányult, hogy egy sima kilincsérintéssel, vagy mondjuk egy beszélgetési gesztikulálás közbeni érintéstől rám jöhet-e a vírus, ami esetleg aztán a páromat veszélyeztetné.
2011. máj. 4. 06:29
 6/10 anonim ***** válasza:
22:05!Az hogy mit okoz,nem azt jelenti hogy pasi nem kapja el!!!Én konkrétan a volt pasimtól kaptam el ezt a betegséget. Kedves kérdező!Te összekevered a hányásos-hasmenéssel járó fertőzés terjedését,ezzel a betegséggel.Ennyi erővel aki buszon kapaszkodik akkor az is elkaphatja....NEM. A HPV terjedése elsősorban a hámterületek között terjed ,tehát az érintés arra vonatkozik,hogy a nemi szerv-nemi szervvel érintkezik.Tehát a kézen nem alakul ki fertőzés,de ha mondjuk közvetlen a partnere után érinti a saját nemi szervét,akkor átvihet fertőző sejteket.
2011. máj. 4. 08:14
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem kevertem össze semmit. Max az van, hogy nem vagyok tájékozott, ha az lennék, nem kérdeznék.

A HPV-t én, mint egy alattomos méhnyakrák-okozót ismertem, tehát semmiféle hányásos rosszullétre nem gondoltam.

A kérdés arra irányult, hogyha egy HPV-s nővel érintkezem (nem szexuálisan!!!!), akkor az átadhat-e nekem olyan HPV-t, amit hazavíve én a páromat tenném ki - akaratlanul - HPV fertőzés veszélyének.

FEL TETSZETT FOGNI??? :-)

2011. máj. 4. 08:20
 8/10 Kondor Judit ***** válasza:
A nőket ezzel a vírussal a férfiak fertőzik meg,ami több 10évig is ellapanghat.
2011. máj. 4. 08:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Férfiakra is hatással van, ők is megfertőződnek de sokszor tünetmentes náluk a fertőzés és csupán hordozók lesznek! Ugyanannyira fertőzőképesek mint nők, ez nem a tünetek meglététől vagy hiányától függ sajnos.

Egyébként tényleg nem csak szexuális úton terjed!

Cseppfertőzéssel, pl csókolózással vagy közös törölköző használatával is elkaphatod.

2011. máj. 4. 17:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Az emberek 90%-a megfertőződik élete során HPV vírussal tehát jó pár ismerősöd lehet még fertőzött anélkül, hogy tudnád! Felesleges hát szegény nőt ilyen kiemeltt figyelemmel távoltartani! Ez a betegség manapság már olyan lett mint az influenza, az embereknek teljesen normális hogy részese az életüknek. Örülök, hogy felelősséget érzel a partnered iránt és szeretnéd őt megóvni ettől! A nagy többség magasról tojik rá hogy mit kap el vagy mit ad át a párjának. Tehát minden elismerésem!

A vírusnak egyébként sok fajtája van, egyesek nemi szervi szemölcsöt mások méhnyakbeli elváltozásokat okoznak és a rossz hír, hogy a férfiakat szűrni még nem nagyon tudják. Ezért szingliként én komolyan félek, nehogy egy HPV hordozóval hozzon össze a sors. Ez a 90%-os előfordulási ráta elég riasztó...

2011. máj. 4. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!