Humánpapillómás nő érintése férfira nézve?
Sajnos de!
De azért nem kell túlozni.
Ajánlom, hogy ne feküdj le vele és étkezés és vécézés előtt mindig moss kezet.
Nem kevertem össze semmit. Max az van, hogy nem vagyok tájékozott, ha az lennék, nem kérdeznék.
A HPV-t én, mint egy alattomos méhnyakrák-okozót ismertem, tehát semmiféle hányásos rosszullétre nem gondoltam.
A kérdés arra irányult, hogyha egy HPV-s nővel érintkezem (nem szexuálisan!!!!), akkor az átadhat-e nekem olyan HPV-t, amit hazavíve én a páromat tenném ki - akaratlanul - HPV fertőzés veszélyének.
FEL TETSZETT FOGNI??? :-)
Férfiakra is hatással van, ők is megfertőződnek de sokszor tünetmentes náluk a fertőzés és csupán hordozók lesznek! Ugyanannyira fertőzőképesek mint nők, ez nem a tünetek meglététől vagy hiányától függ sajnos.
Egyébként tényleg nem csak szexuális úton terjed!
Cseppfertőzéssel, pl csókolózással vagy közös törölköző használatával is elkaphatod.
Az emberek 90%-a megfertőződik élete során HPV vírussal tehát jó pár ismerősöd lehet még fertőzött anélkül, hogy tudnád! Felesleges hát szegény nőt ilyen kiemeltt figyelemmel távoltartani! Ez a betegség manapság már olyan lett mint az influenza, az embereknek teljesen normális hogy részese az életüknek. Örülök, hogy felelősséget érzel a partnered iránt és szeretnéd őt megóvni ettől! A nagy többség magasról tojik rá hogy mit kap el vagy mit ad át a párjának. Tehát minden elismerésem!
A vírusnak egyébként sok fajtája van, egyesek nemi szervi szemölcsöt mások méhnyakbeli elváltozásokat okoznak és a rossz hír, hogy a férfiakat szűrni még nem nagyon tudják. Ezért szingliként én komolyan félek, nehogy egy HPV hordozóval hozzon össze a sors. Ez a 90%-os előfordulási ráta elég riasztó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!