Mikor fog kiürülni a hüvelyemből a hüvelykúp maradványa? Milyen ízű az egészséges hüvelynedv?
már két napja, hogy felraktam az utolsó kúpot és még mindig folyik belőlem. már annyira zavart hogy elkezdtem kiszedni :D
nálatok ez hogy van?
köszönöm!
már kiszedtem egy kicsit.
:S
ebből lehet bajom?
és a második kérdésre nem tudjátok a választ?
mert nekem olyan régóta van ilyen hüvelyi fertőzésem és milyen ízűnek kéne lenni?:/
Erre egy jó urulógus-nőgyógyász szakember egyszer azt mondta nekem, hogy akkor igazi egy nő, ha savanyú:)
És milyen igaza van.
Az egészséges hüvelyflórának savas a ph-ja, tehát tényleg savanykásnak kell lennie.
Ha éde ízű, édes szagű, akkor az táptalaja a gombáknak, baktériumnak.
A joghurt sem hiába savanykás, az is tele van élőflórával:)
még mindig jön belőlem! így nem nyalhat ki a barátom :( ez neki is rossz meg nekem is
most ne butázzatok le!
mit cisnáljak?
ne aggódj az nem maradhat bent
előbb utóbb kifolyik, egyébként mire kaptad?
Hát ha ilyen régi a probléma, nem fogsz tudni hamar kigyógyulni belőle...tapasztalat.
Nagyon összetett ennek a kialakulása, lényeges szerepet tölt be itt a táplálkozás és a fogamzásgátló.
Egy-két praktikát megosztok, ami nekem segített:
1: Szigorú candida diéta, ha tetszik, ha nem. Ezt teljesértékű, egészséges táplálkozáson alapszik. A cukrokat, szénhidrátot, finomított ételeket, tartósító szereket kell kiiktatnod az étkezésedből. [link]
2: alapvető higiénia betartása. Jelenlegi fehérneműid teljes kifertőtlenítése, amíg a betegséged fent áll. Neomagnol fertőtlenítő tablettát javasolok. Majd 60-90 fokon mosást. Ha kell, szerezz be új, erre alkalmas fehérneműket. WC, kád folyamatos tiszítása, fertőtlenítése.
3: partner kikezelése, mondanom se kell. Gumi használata. Késmosás
4: Fogamzásgátló elhagyása, amennyiben van ilyen. Gumi az még a betegségek ellen is véd. Tisztán tart. [link]
5: Teafa, levendula illóolaj alkalmazása, nézz utána: [link]
6: egészséges hüvelyflóra visszaállítása: megfelelő kúpokkal, vagy bio élőflórás joghurt kúrával.
7: intim mosakodók, illatosított tisztasági betétek elhagyása, irrigálás visszaszorítása a menstruáció végét követő első napra.
Nagoyn sok tényező van, ezek a linkek külön-külön is segítséget nyújtanak ahhoz, hogy végleg kigyógyulj ebből az ördögi körből.
Remélem tudtam segíteni, jobbulást!
jézusom :S
ennyi mindent be kéne tartanom?
már nem szedek fogamzásgátlót 3 hete
a barátom már ki lett kezelve többször
és már tampont se használok
ez természetesen csak addig szól, amíg ki nem gyógyulsz.
A te érdekedben hasznos lenne legalább 3 hónapig a candida kúra. Nekem nagyon sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!