Mitől lehet megint gyulladás a húgyhólyagomban? A páromtól kaptam el?
Egszerre több oka is lehet, de nem vagyok egészségügyi végzettségű, tényleg csak az utánaolvasásból megtudottakat írom: -éppen legyengült a szervezeted ellenállóképessége (pl. menzesz előtt, stressz miatt, fáradtság köv., téli időszakban vitaminhiány okozta kimerültség), -ritka szexnél ált. erőteljesebb, hosszabb (többszöri) az aktus, sérülékenyebbé válik a nyálkahártya, könnyebben bejutnak az amúgy problémát nem jelentő és normálisan is a bőrön lévő kórokozók, -nőknél ráadásul rövidebb a húgycső, közel a végbélnyílás, emiatt könnyebben feljutnak, -nemi érintkezés során a hüvely savas vegyhatása megváltozk és táptalajt képez a kórokozók elszaporodásához (férfiak itt is védettebbek), -a csak alkalmanként előforduló együttlét esetén nincs módja a szervezetnek "edzésben" maradni, a nagyobb "dózisú" kórokozóknak ellenállni, főleg, ha a szegény nőnek még hajlama is van húgyúti fertőzésre...
Talán mindent felsoroltam. A lényeg: időben orvoshoz menni.
Kellemes és problémamentes házaséletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!