Van tippetek mandulagyulladás kezelésére házilag? Eléggé fáj, meg néha a fülem is.
Igen. Nagyon egyszerűnek tűnik, de mégis hatásos. Csak annyi a titka, hogy meg kell tenni. Mert olyan egyszerű, hogy az ember hajlamos legyinteni, és nem csinálni. Pedig nagyon jó.
Be kell kötni a torkodat! Nappal puha meleggel.
Éjjel állott! vizes kendővel.(20°C) Meg kell mártani egy vászonkendőt, jól kicsavarni, körbetekerni a nyakadat, ezzel aludni. Ha fekszel, akkor lehet nappal is. Ha nappal is, akkor 4 óránként csere. Ki kell öblíteni, tiszta vízbe mártani. Meg fogsz lepődni, milyen zavaros vizet mosol ki a kendőből. azt a vizes kendő "húzta ki" a nyirokkeringésből.
Kamillateát inni, langygymelegen, fél óránként.
Közben mézet: nem kell lenyelni, csak próbáld a torkodra csorgatni és ott tartani! A méz a kutatások szerint is a legjobb fertőtlenítő és sebgyógyító.
Nem kell sokat enni, inkább koplalni, csak folyadék legyen elég. Amennyit csak tudsz, tölts ágynyugalomban! Így már első nap enyhül, 3-ik napra gyógyulni fogsz.
Naponta 3* egyél meg legalább 3-4 gerezd fokhagymát egyszerre!Ezt muszáj. Lehet egyben, vagy felvagdosva, étellel, vagy joghurttal...
ha tüsszős mand. orvos kell, gyógyszer, de akkor is mellette a következő:
vöröshagyma pakolás: egy fej hagyma felvágva, száraz lábosban melegíteni kevergetve, egy puha vászonba tekerni -és (mint nyuszifül)
felkötni az állról fel a fej fölött megötve
amilyen melegen csak bírod és olyan sokáig rajta hagyni, amíg lehet (úgy mondták, egész éjjel, persze úgy leesik) lehet egy párszor ismételeni
lehúzza a gyulladást - bevált, gyerekeimnél is
A fentiekben azért vannak baromságok. Pl. a váltott hideg-meleg vizes borogatás. Ha nem használ, nem is árt, de te magad is érezni fogod, melyik esik jobban, és azt kell alkalmazni, nem a másikat és nem váltogatva. A víz meg nem lesz zavaros, ha mégis, akkor mosd le magadról a 3 hetes koszt. :)
A következő borzasztóan nagy tévedés a kamilla tea. A kamilla szárít. Ha megiszod, még jobban fog fájni, de ha nem hiszed, próbáld ki. Nyelni nem fogsz tudni!
Ha mindenképpen gyógyteát akarsz, akkor zsurló vagy zsálya.
A méz jó.
Forró tea tilos, a gyulladt részt soha nem melegítjük.
Ami viszont a legjobb: sós vízzel gargalizálni.
De a legjobb az lenne, ha kapnál rá antibiotikumot és úgy gargalizálnál.
egy énekes
Attól, hogy egy éve tetted fel a kérdésed, még lehet hogy van olyan akit érdekel a téma.
Mint ahogy engem is éppen érint, és a google az első oldalon dobta ki a kérdésed.
És még szenvedhetsz újra mandulagyulladásban te is.
Egyébként a koplalás nem hülyeség, a sok folyadék viszont nagyon fontos. Méz, fokhagyma...tökéletes, mint ahogy előttem már írta valaki.
Leirom,arra az esetre hogy még valakinek hasznos lehet.
Mandulagyulladásom volt, be volt dagadva a torkom,h nyelni is alig tudtam.
Ki próbáltam a hagyma pakolást és a hagymateát.
Csodakra képes!
Értelemszerűen a pakolást a nyakamra és a teát megittam még mielőt valaki is fennakadna a hiányosságon...
A pakolást úgy készitettem el,h a hagymát esetleg többet is ha apróbbak,feldaraboltam apró kis darabkákra ,betettem egy nagy zsebkendőbe és egy üveggel kipráseltem ,aztán azzal átkötöttem a torkomat.
Hajnalban arra keltem h éhes vagyok és nyrlni is tudok.
Nekem a koplalás is bejött,de nem szándékosan,hanem azért mert nem tudtam lenyelni a falatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!