Hány éves korban kellene beszélgetni a kislányommal a mentsruációról?
Nem árt, ha minél hamarabb. A mai kislányok hamarabb érnek, bár nálam nehéz sokkal hamarabb (bár 32 éves vagyok) 11 évesen már menstruáltam, a húgom 10 évesen.
Anya már egész korán 8-9 éves korunkban mesélt a mi szintünkön pár dolgot, de mégis halálra rémültem, amikor megjött, egyedül voltam otthon, azt hittem, valami nagyon komoly betegségem van... :( Este aztán otthon elmeséltem, hogy mi történet, Anya pedig kérdezte, hogy megijedtél, hiszen meséltem neked, hogy meg fog történni... Erre én sírva fakadtam, majd ő is... ott ringatott az ölében, sosem felejtem el... :)
Nálunk nagyjából képben vannak a lányok.
Előfordult, hogy meglátták a maszás bugyimat vagy hogy kotorászok a betéteknél. Megkérdezték, hogy mik azok a wc-ben (betétek).
Elmondtam nekik és tudják, hogy a nagylányok, nénik időnként szoktak vérezgetni.
A nagyobbik lányomnak 10 évesen jött meg.
Nem ijedt meg, csak szólt és kérdezte, hogy mit tegyen a bugyijába :-)
Akkor utána nagyvonalakban elmondtam neki a dolgot.
Részleteiben nem is érdekelte, de tudja, hogy miről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!