19 vok.7 éve "menstruálok".2 éve teljesen rendszertelenűl. Azóta hízom szörösödöm. A hasam nem szokott fájni. Mi lehet a baj?
Ancsa: Nyilván a "szőrösödöm" nem azt jelenti, hogy eddig nem volt rajta egy szál sem, és most meg megjelent normális mennyiségű szőrszál.
A rendszertelen menzesz pedig SOHA nem normális, nemhogy 6 hónapos kimaradás.
A "hízom" szintén valószínűleg arra vonatkozik, hogy hiába diétázik, sportol, nem tud fogyni, hanem hízik. Vagy ugyanolyan étrend és életmód mellett hízik.
Senki nem fogja megkérdezni, hogy vajon miért hízhat, ha mostanában rengeteget eszik, főleg zsíros dolgokat és édességeket, nem mozog semmit, ülő munkát végez stb..
mert elég nyilvánvaló...
Én nagyon jól tudom milyen a rendszertelen menzesz (pontosabban az, hogy ha több hónapra kimarad), és tudom mi az a szőrösödés. Mert PCOS-em van. És valószínűleg a kérdezőnek is hormonális problémái vannak. Erre kb 99%-ot adok.
Ha szőrösödés is van akkor ez nem pajzsmirigy lesz. Itt a nemi hormonokkal van a baj. Gyanús a PCOS is.
És szőrösödés két év alatt nem normális. Igen, mindenki szőrös, de nem 17 évesen kezd el szőrösödni az ember hanem 10 évesen...
És nem gondolnám, hogy a kérdező ennyire ijedten tette volna fel a kérdést, hogy hízott, miközben csak sokat eszik...
És a fél éve kimaradt menstruáció TALÁN egy 12 évesnél még normális lehet, de nem egy 7 éve, eddig rendszeresen menstruáló 19 éves lánynál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!