Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért menstruálok rendszertele...

Miért menstruálok rendszertelenül?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok 8 éve megvan, tudom, h már régen bekellett volna állnia. Van amikor 3 hónapig nem jön meg, van amikor meg 3 héttel az előzőhöz képest megjön. És amikor menstruálok, olyan görcseim vannak, h nem tudok felkelni az ágyból sem. Van vkinek hasonló problémája? Miért van ez? Különben nem sokára megyek nőgyógyászhoz, csak hátha itt is van aki meg tudja mondani mi a baj.
2010. ápr. 16. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem hormon probléma lehet. A doki biztos javasolni fogja a fogamzás gátlót, attól beáll rendesen, meg persze ki is vizsgál, kezdve a méhnyakrák vizsgálattal, ha nem voltál még.
2010. ápr. 16. 15:44
 2/7 anonim ***** válasza:
hormonprobléma, vékony vagy, vagy PCO, de több oka is lehet. valóban sok orvos ír fel fog.gátlót, hogy rendbehozza a ciklust, de én nem javasolnám, mert valójában nem hozza rendbe, csak elfedi a problémát, és mesterségesen idéz elő normális ciklust. meg kell keresni a probléma okát, forrását, kikezelni.
2010. ápr. 16. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt normális ciklusom. De végülis engem nem nagyon aggasztott a dolog. Aztán lett pasim, fogamzásgátlót írattam és az állította be. Különben szerintem nekem sem lenne rendszeres.
2010. ápr. 16. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is ugyanilyen panaszokkal küszködtem.Nőgyógyász fogamzásgátlót írt fel a ciklus beállítására.Azt mondta 6 hónapig minimum szednem kell.Majd 6 hónap szedése után, kb. 1.5évig 30-33 naposak voltak a ciklusaim.

Ezután minden kezdődött előről.Minimum 45 napos volt a ciklus.Gyógyszeres segítséggel teherbe estem (Clostylbegit 2 ciklusban).Szülésem óta óramű pontossággal működök.

Bocs, ha hosszúra sikerült!

2010. ápr. 16. 20:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Engem sem nagyon zavar egyébként, csak az miatt aggódok,h ez miatt nem fogok tudni teherbe esni.
2010. ápr. 16. 21:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen ez megnehezítheti a teherbeesést, de a foggátló is. Úgy tűnik nem szedsz, és ha nem is szeretnél szedni, akkor javaslom az Aviva tornát, az beállíthatja a vérzést, az intenzitást, megszünteti a görcsöt....
2010. ápr. 17. 07:27
 7/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok. pont ezért mondtam, hogy ha esetleg a doki a fog.gátlót javasolná, akkor ne menj bele, mert ha később abbahagyod mert gyereket szeretnél ugyanúgy rendszertelen lesz a ciklus nagy valószínűséggel.

az aviva tornát én is javaslom, de várd meg mint mond a doki.

ha ide beírod a keresőbe, hogy aviva, kiad egy csomó választ, és a könyvet is le tudod tölteni. egyszerű gyakorlatok, amik a hormonháztartásra hatnak, egyensúlyba hozzák.

2010. ápr. 17. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!