Mennyi hálapénzt illik adni egy nőgyógyászati nagy-műtétért?
Konkrétabban: a doktor úr méheltávolító műtétet javasol.
Nem ismerem az "árakat".Mennyit kell adnom az orvosnak,az altatóorvosnak,a betegszállítónak,a nővéreknek,ahhoz hogy megfelelő ellátásban részesüljek?
Nem magánkórházról van szó,érvényes TB-kártyám van.
És előre,vagy utólag szokás "fizetni"?
Konkrét összegeket írjatok,ha lehet.
Utólag, egy nagy nullát.
Az illik szót felejtsük el a hálapénzzel kapcsolatban. Köszönni, azt illik legfeljebb.
Már miért kellene bármennyit adnod? Pláne előre?
Fizeted a TB-t, és ezért jogosult vagy kórházi ellátásra.
Persze, ha úgy érzed, hogy adni akarsz, tedd meg. Örülni fognak neki, de ez nem kötelező. Ha bárki pénzt kér előre vagy utólag, fel kell jelenteni.
És ne hitesd el másokkal, hogy "muszáj adni", illetve ne vegyél készpénznek minden "ennyit meg annyit adtam panaszkodást=dicsekvést!
Olyan orvoshoz ne menj, aki előre fizetés nélkül nem hajlandó normálisan ellátni.
Ha elégedett vagy a munkájukkal, akkor adhatsz nekik pénzt, amennyit tudsz, amennyit jónak látsz.
Köszönöm a válaszokat.
Egyáltalán nem állok olyan jól,hogy szórni szeretném a tízezredeket.
Mikor legutóbb egy kisebb nőgyógyászati műtéten estem át,akkor nem adtam előre semmit. A műtéti reggelén kérdezte az orvos ,hogy ugye nem ettem ittam semmit? Mondtam,reggel hétkor kb. 1 dl vizet.Olyan durván lehordtak,hogy szigorúan tilos inni is,hogy képzeltem? Mondtam csak egy korty vizet ittam és senki sem mondta,hogy tilos! Azt mondta az orvos,hogy akkor utoljára kerülök a műtéti listán.Fél egykor került rám a sor.Majd az ágyamban arra ébredtem,hogy nagyon fázom.Valaki rám nyitotta az ablakot (az ablak melletti ágyon feküdtem).Nem törődött velem senki,egy rémálom volt!
Egy ilyen nagyobb műtétnél,nem szeretnék kiszolgáltatva,magamra hagyva lenni.Sajnos ilyen a magyar egészségügy! Lehet nem adni egy ruppót sem,de akkor megnézheti magát a beteg,főleg ha nem tud magáról gondoskodni a szobában! Tisztelet a kivételnek!Mikor a 92 éves nagymamám szociális otthonban volt,ha nem jattoltam a fizetnivalón kívül,akkor egész héten nem fürdették meg!
Ne haragudj, hogy ezt írom: nem is tudom miért ittál? Hiszen szigorúan tilos! Nekem pár napja volt műtétem, 35 fok volt aznap, mégis kibírtam,hogy 11 órája nem ittam.
A többit megértem, hogy kiakadtál. Sajnálom!!!
Gratulálok!!!
Van eszed,hogy még le is fizeted ezeket a mocskokat!!!!!
Ezért várja el ez a sok szemétláda,hogy fizessen mindenki a TB mellett,különben felőlük meg is halhatsz!!!
Én inkább beledöglök a problémába,ha esetleg úgy alakulna majd,mint szétvagdaljanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!