Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet ez? És hol vizsgálna...

Mi lehet ez? És hol vizsgálna meg egy normális és rendes orvos evégett?

Figyelt kérdés

Egyéb eü. okok miatt már küldött a házidoki nőgyógyászhoz, de mivel még nem voltam senkivel (nem tini vagyok, idősebb, egyszerűen így alakult), nem akart megvizsgálni. Pedig egy másfelé irányuló MR vizsgálaton kb. 1 éve a bal betefészkemben kimutattak egy cisztát. A nődoki csupán egy alhasi ultrahangot csinált, és szerinte nem volt ott semmi (ez pár nappal az MR után volt, nem hiszem, hogy egy ciszta ennyi idő alatt eltűnt volna), és hozzáteszem, az az ultrahangvizsgálat nagyon fájt. Szerintem ez sem normális, vagy csak direkt annyira rányomta a hasamra a doki?? Az egyéb problémáim azóta is fennállnak, sőt sajnos minden tünetem egyre csak rosszabb és rosszabb. Mensesem mindig rendben volt, van is, hasam sem fáj tőle soha, de sajnos amúgy valami mástól igen (nem fejtem ki a sok problémámat, túl hosszú lenne ide). A nőgyógy. orvos, mint mondtam, nem vizsgált amúgy meg, csak említette, hogy neki nincs olyan műszere, amivel ezt megtehetné, csak a gyereknőgyógyászaton (már rég nem vagyok gyerek) van Pesten, de oda meg nem adott beutalót sem. Most akkor addig nem is fog megvizsgálni senki, amíg le nem fekszem valakivel?? Ez nem normális szerintem. Már csak azért sem, mert úgy fél éve kb. felfedeztem a hüvelyemben egy kb. diónagyságú gümőt, csomót vagy mit, a végbél felőli oldalán olyan ujjnyi mélységben. Menses és ilyesmi gondokat nem okoz, nem is fáj vagy ilyesmi. Mi lehet ez? És hol vizsgálna meg egy normális és rendes orvos evégett? Ide az sztk-ba nem is tudom, van-e még egyszer értelme menni, hiszen nem akarnak megvizsgálni. Mennyibe kerül egyáltalán egy magándoki?

Bárki bármilyen normális észrevételt, tanácsot, esetleg saját tapasztalatot tudna, szivesen várom! Köszönöm előre is!

2011. márc. 3. 13:35
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Ha valakinek ez segítene, egyéb eü. problémáimról itt olvashat el (lehet, hogy köze van a kettőnek egymáshoz?, nem tudni, ezért adom meg itt ezt a linket, hátha valaki hasznosítani tud belőle vmit, netán egy orvos, ha ezeket olvassa) :

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__15881..

2011. márc. 3. 13:39
 2/13 anonim ***** válasza:

Mindenképpen el kéne menned nőgyógyászhoz már csak azért is hogy mint beteg megnyugodjon,hogy nincs semmi baj..Bár nem értem,hogy miért ne vizsgált meg,mert az nem ok,hogy nem vagy tinédzser és még szűz vagy..Akkor is meg kellett volna rendesen vizsgálni téged.Én azt tanácsolom,hogy menj fel Pestre egy magán dokihoz..Igaz fizetni kell érte,de még mindig jobb ez mint tudatlanságban lenni éveken át,hogy esetleg baj van..Arról nem is beszélve hogy egy bizonyos kor után kötelező a rákszűrés vizsgálata..Nem írtad mennyi idős vagy de én úgy tudom,hogy 35 év felett kötelező,és itt sem számít,hogy élsz vagy nem nemi életet..Ha nem akarsz magán orvoshoz menni,akkor még két lehetőséged van.

1.Kérj a körzeti orvosodtól,a kórházba nőgyógyászati beutalót..Ebben az esetben kórházban vizsgálnak meg.

2.Menj vissza az sztk-ba és kérj egy másik nőgyógyászt..Megteheted,még indokolnod sem kell,hogy miért akarsz új dokit..

2011. márc. 3. 14:11
 3/13 anonim ***** válasza:

Ehhez még pasi sem kell. Fogsz egy kígyóuborkát meg egy óvszert és megoldod magadnak. Alternatíva, hogy elmész a gyereknőgyógyászatra a beutalóddal és elmondod, hogy mért oda mentél. Talán megvizsgálnak.

Lehet genetikai eredetű is a bajod. Nem volt hasonló a családban? Lehet nem örökletes, hanem véletlen mutáció miatt is.

Lehet pszcihés is, talán egy neurológushoz is érdemes lenne elmenned. Endokrinológián remélem, hogy voltál már. Legyél türelmesebb az orvosokkal: nem az a lényeg, hogy kedves legyen, hanem az, hogy értsen a szakmájához és meggyógyítson, nem? :) Jobbulást!

2011. márc. 3. 14:14
 4/13 Tinker Bell ***** válasza:

Végigolvastam a történeted és minden tiszteletem a tiéd! Más ember ezen gondoknak a felébe is belehalt volna!

Csodállak, hogy ennyi erőd van!

Mélységesen felháborít, hogy nem kapsz semmilyen orvosi segítséget, de ezen nem vagyok meglepődve, hiszen Magyarországon élünk!

Úgy gondolom összefüggnek a tüneteid és egyetlen betegség a felelős értük!

Nem írtad, hogy hová valósi vagy, pedig ez fontos, hiszen mondtad, hogy kevés pénzed van.

Bár lehet, hogy sem te sem más nem tartaná jó megoldásnak, de azért érdemes volna megpróbálni a médiát bevonni a történetbe. Ennyi tünet és fájdalom mellett semmilyen segítséget nem kapsz, ez nem normális! Szerintem, ha sikerülne valamelyik tv-társaság vagy nagyobb lapkiadót megkeresni, ők biztosan tudnának segíteni, ha mással nem, akkor azzal, hogy közzéteszik az eseted és így volna lehetőség arra, hogy olyan orvosok keressenek meg akik értik is a dolgukat.

Sajnálom, hogy érdemben nem tudtam hozzászólni a témához.

Sok erőt és kitartást kívánok neked!

2011. márc. 3. 14:17
 5/13 A kérdező kommentje:

Kígyóubrka és hasonlók??? Na, hagyjuk már ezt.........!!!

No comment inkább!

Endokrinológusnál még nem voltam. De állítólag oda fél évet is kell várni, mire bekerülsz.

Pestre magándokihoz meg nem tudok felmenni, az már túlontúl drága lenne, nem tudom a segélyemből megfizetni, bőven elég lenne az oda-vissza utiköltség... Sajnos nagyon nem állok/állunk jól anyagilag. Akit érdekelt: Pesttől 30 km-re lakom.

Nem tudok róla, hogy hasonlók előfordultak volna a családban.

Az jó ötlet volt, hogy kórházba kérjek nőgyógy. beutalót. Ezt meg fogom próbálni. De milyen indokkal? Mit mondjak a házidokinak, miért nem jó az itteni? Mert úgyis meg fogja kérdezni. Ha meg egy másik orvos előtt "szidsz" egy orvost, akkor... Nem tudom, ezt hogy oldjam meg. Másik nőgyógyászt már próbáltam itt, de mint mindennel, azzal is szerencsétlenül jártam. Átmentem hozzá, mert ugye az előző hozzámállt, ahogy. Ez a másik rendes is volt, meg elküldött vérvételre, belgyógyra. De mire visszamentem volna hozzá, előzetes bejelentés nélkül elment innen, már nem praktizál itt (lehet, nem bírta ő sem az itteni állapotokat). Szóval maradt az, aki előtte volt...

Tinker Bell-nek: Köszönöm. De hidd el, nem kell csodálnod. Már annyira ki vagyok akadva, hogy azt elmondani sem lehet (erre más akkor lát rá, ha elolvassa a link alatt találhatót). És én cseppet sem érzem úgy, hogy bármennyi erőm lenne mindehhez, legalábbis most már nem érzem magamban. Ja, és akkor még az egyéb dolgokról nem is tudsz, ami itthon folyik, pedig az még egyszer ilyen súlyos... Elmenni meg nem tudok innen, mert nincs rá pénz. Gondoltam már rá én is, hogy talán meg kéne próbálni, amit írtál, hiszen láttam nem egyszer, hogy pl. a Fókusz közbenjárása segített valakinek, de őszintén szólva ahhoz már tényleg nincs erőm, hogy ezt olyan nyílvánossá tegyem és minden cécó, ami vele jár, lelkileg biztos nincs, nekem már ez is túlontúl sok, ami eddig van! :(((

2011. márc. 3. 14:32
 6/13 Tinker Bell ***** válasza:

Kérlek ne keseredj el! Bár nem tudom, hogy mik az otthoni gondol, ami pluszban rátesznek a betegségedre, de hidd el, hogy muszáj a dolog végére járnod! Fiatal vagy még nagyon! De ha nem az lennél is küzdened kellene, így meg aztán végképp!

Ha nem tartod hülyeségnek az ötletemet, akkor nem telik többe kimásolnod a leírtakat és elküldened az RTL-nek, mint ahogy ide írtál!

Sajnos valamelyest átérzem azt ami veled történik. A fájdalmat nem, de azt igen, hogy milyen is az, ha az emberrel nem foglalkoznak a kórházban! Nem mesélem el a történetet, mert nem akarlak lelkileg lehúzni!

Én egyszerűen azt nem értem meg, hogy sok orvosnál jártál, gondolom tudták az egész történeted és mégsem volt egy sem, aki felkarolt volna és elindította volna a kezelésedet. Mert elég volna egyetlen orvos, aki átlátja a helyzetet és ő tudna utána koordinálni.

Ez most a legfontosabb dolog! Megtalálni ezt az orvost Magyarországon!

2011. márc. 3. 14:44
 7/13 A kérdező kommentje:

Hát ez az... Találni egy orvost, akit érdekel is, foglalkozik is veled, és még tudja, hogy mire esküdött fel, amikor orvos lett...

Komolyan, annyira felháborító, ami ma a magyar eü.-ben megy!!!

Nem tudom, ettől a tv-s, nyílvános dologtól még mindig óckodom.

2011. márc. 3. 14:56
 8/13 Tinker Bell ***** válasza:

Az a baj, hogy nekem ilyen esetben nem nagyon jutna más eszembe. De természetesen ezt neked kell eldöntened, hogy mi lenne a legjobb megoldás!

Egyetértek veled! Szerintem is szánalmas ami itt megy Mo.-on!

Nagyon remélem, hogy minél előbb sikerül egy olyan orvost találnod aki nem csak akkor orvos, ha pénzt kell neki adni, hanem akkor is amikor el kell látnia a feladatát!

2011. márc. 3. 15:00
 9/13 anonim ***** válasza:

Én írtam a kórházi beutalót..

Mi sem egyszerűbb.Mivel van TB-d így jogod van akár kórházba is menni...Az orvosnak csak mond azt,hogy még mindig nem érzed jól magad,és az orvos nem vizsgál meg kellőképpen,ezért ragaszkodsz ahhoz,hogy kórházban vizsgáljanak ki. A körzeti orvosnak ilyen esetben kell hogy adjon beutalót.

Azt hogy másik nőgyógyászt kérj az SZTK-ban ez sem olyan nagy dolog. Nem kell ócsárolni a másik orvost..Ha nem akarod megindokolni az orvos váltást akkor menj olyankor az sztk-ba amikor nem a te orvosod rendel..Nem tudom,hogy nálatok hogy megy de itt ,külön a kis ablakon kell mondani,hogy Pl: Dr.Kiss Jenőhöz jöttem a nőgyógyászhoz..Megkeresik a kartont,és lehet menni, Ha nincs bent akkor a hölgy mondja.hogy "ma a doktor úr délelőtt rendelt..vagy délután fog rendelni..most nincs bent.." Akkor azt kell mondani,hogy "Értem! Akkor írjon be oda aki most rendel ..köszönöm.." és így mész másik dokihoz..Te vagy a beteg,Te fizeted a TB-t így jogod van bármelyik orvoshoz menni..

2011. márc. 3. 15:16
 10/13 A kérdező kommentje:
Ez nálunk nem egészen így megy, ráadásul ide tartozik az egész környék, nem csak ez a város. Itt van, hogy több heteket, de van, hogy 3 hónapot is kell várni egy-egy orvosra... Röhej és nonszensz!!! Érdekes, mielőtt nem mondom, hogy kik, megbolygatták az eü-t, és behozták ezt az időpontkéréses hülyeséget, előtte normálisan be lehetett jutni minden dokihoz még aznap, pedig akkor is mentek orvoshoz annyian, mint ma, sőt szerintem még többen is, mert most már úgy vannak vele sokan, hogy inkább tesznek magasról az egészre, mert úgy érzik, hogy szórakoznak velük, amikor ha valaki beteg, épp elég az a baja, nem hogy még ennyi időket várni valamire, pláne a semmire...
2011. márc. 3. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!