"A még biztonságos, elfogadható alkoholfogyasztás felső határa férfiaknál 21 egység/hét, nőknél 14 egység/hét (1 egység = 10 ml tiszta alkohol = 1 pohár sör = 1 dl bor = 3 cl tömény) úgy, hogy legalább két teljesen alkoholmentes nap is előfordul."
2011. márc. 2. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
2deci bor vagy 1-2kis feles,de nem a kocsmai pacsulikból hanem házi,minőségi bor vagy pálinka.de azért ez sem minden nap,hanem mondjuk hetente 2-3szor.de jobb ha nem szoksz hozzá.
2011. márc. 2. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat =)
2011. márc. 6. 13:02
5/9 anonim válasza:
kérdezd meg magadtól (nézz utána) hogy mi az alkohol. Ha pusztán a kémián keresztül tekinted, akkor méreg. Ha a borász szemszögéből vizsgálod: arany nedű, istenek itala.
Hiába mondanám, hogy az alkohol egy cseppje is pusztítja az agysejtjeidet, mert a felettem szólók már meggyőztek, hogy miért és mennyit érdemes inni. Igyál, ha jobban érzed tőle magad, nevezzük aperitífnek, degesztívnek, vagy csak görcsoldónak.
Mindent lehet emberhez méltóan.
2011. márc. 7. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Viszont a minőségi (nem műnyagpalackos) vörösbornak (különösen a cabernet fajtáknak) nagyon jó élettani hatása van. Utána lehet nézni: azt vizsgálták, hogy a franciák ismerten egészségtelen táplákozási szokásai mellett hogy-hogy a vártnál jóval kisebb a keringési és szívelégtelenségi betegségek száma. A választ a vörösbor fogyasztás kultúrájában találták meg. A minőségi vörös szőlők héja tartalmaz egy igen kedvező hatású anyagot, ami a hagyományos módon készített (szőlőzúzalékon erjesztés) vörösborban károsodás nélkül megmarad. Sajnos, a gyümölcslében nem, mert a hőkezelés, a tartósítószerek és a higítás jelentösen csökkentik az értékét. Magát a szőlőt meg nem lehet egész évben folyamatosan kilószámra enni. És már orvosok is merik ajánlani, persze óvatosan, nehogy az alkohoholfogyasztásra buzdítónak kiáltsák ki Őket, hogy nőknél napi 1-2 dl, férfiaknál 2-3 dl vacsora közben, után elfogyasztott hagyományos, minőségi vörösbor igenis, kedvező hatással van az egészségre.
2011. márc. 8. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Naponta 1 pohár bor, azaz hetente 7 pohár.
2011. márc. 8. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
A borok kedvező élettani hatása egy, a polifenolok közé tartozó anyagnak, rezveratrolnak köszönhető. Többek között az érfalakról oldja a koleszterint.
Szigorú határokat hülyeség felállítani, mindenki érzi azt magától, hogy hol a határ.
Az orvosok a gyógyszerek káros hatásait nem nagyon forszírozzák, csak az alkoholt tiltják.
A legtöbb polifenolt a vörösbor tartalmazza, de a fehérben is van. Napi 2,5-3 dl bor senkinek nem árt meg.
2011. ápr. 10. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Terhes nőnek semennyi : magzati alkohol szindrómát kockáztat, az első 3 hónapban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!