Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen orvos írhat fel fogamzá...

Milyen orvos írhat fel fogamzásgátló tablettát nekem?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok, NEM fogamzásgátlás céljából kell a tabletta. Az a heyzet, hogy nagyon össze-vissza menstruálok, pedig már több, mint 2 éve megvan.:S A bőröm se tökéletes(persze, ilyen korban ez normális, de engem zavar, vannak pattanások, apró foltok. Anyával már beszéltem erről, hallani sem akart róla...(a menzesz majd még beállhat normálisan, a pattanások pedig pár év úlva elmúlnak...) Neki könnyű, világéletében rendszeresen volt meg neki. Úgyhogy elhatároztam, hogy íratok fel magamnak alacsony hormontartalmú tablettát (pénzem van, ki tudnám fizetni havonta), csak azt nem tudom, hová menjek, milyen orvoshoz...
2011. febr. 26. 14:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyértelműen nőgyógyászhoz.Megvizsgál és megmondja számodra mi a legmegfelelőbb gyógyszer és miért. :) Ne ijedj meg,minden rendben lesz!
2011. febr. 26. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Keress egy gyermek nőgyógyászt, de ha nincs, a felnőtt szakrendelésre is elmehetsz.
2011. febr. 26. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:
ilyen problémával nőgyógyász, így össze is kötheted az első nőgyógyászati vizsgálatoddal. Ő is el fogja mondani, de én is elmondom, hogy nem tanácsos belezavarni a hormonjaidba egy tablettával, mert attól nem normális menstruációd lesz, hanem közti vérzésed. Tehát nem fogja rendezni a gondodat. Ha bőrproblémáid lennének, akkor bőrgyógyász írna fel olyan tabit, ami alacsony dózisú hormont tartalmaz, és rendbe teszi a bőröd, és mellesleg fogamzásgátló is. De 14 évesnek ő se fogja felírni.
2011. febr. 26. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:

14 évesen még beállhat a menzeszed, szerintem nem fogja a doki sem felírni neked.

Egyébként nőgyógyász írja fel, rendszeresen szedve a háziorvos is kiírja, legalábbis nálunk.

2011. febr. 26. 14:27
 5/7 A kérdező kommentje:
14 éveseknek is felírhatják amúgy, sőt fiatalabbaknak is.:) És ha nőgyógyászhoz megyek, akkor hogy vizsgál meg? :S A tabletta felírásáért is meg kell néznie ott lent?
2011. febr. 26. 14:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nagyon kellemetlen össze-vissza menstruálni, és a bőrproblémákat se kell bemutatni nekem, de fogadd meg a jótanácsot, és ne kezdd el a hormonháztartásod szétbombázását 14 évesen, mert olyan súlyos zavaraid lehetnek, hogy ezerszer sz@rabb lesz, mint most a rendszertelenséggel. 14 évesen amúgy sem fogják neked felírni, de ne is akard.

Ellenben remek homeopátiás módszerek vannak, neten utána lehet nézni.

25/N

2011. febr. 26. 14:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de te nem vagy normális.

Nem olyan nagy probléma, hogy 14 évesen nem állt még be. Majd akkor aggódj, ha 18 éves korodra se áll be.

Viszont ha elkezdesz tabit szedni a rendszertelen ciklusodra, egy életre tönkreteheted magad, remélem tudod.

Ilyen fiatal korban alapból nem szabadna felírni, főleg nem úgy, hogy nincs normális menzesz. Ugyanis lehet, hogy most rendszeresen lesz tőle vérzésed, de ha abbahagyod, akkor számolhatsz meddőségi problémákkal.

Nem tudom melyik a rosszabb...tinikorban a pattanások, vagy 20-30 éves korban meddőség...

2011. febr. 27. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!