Ma voltam először nőgyógyásznál,72órás tablettát írattam fel és egy úttal fogamzásgátló tablettát is. Lehet, hogy félre értettem valamit, de azt mondta az orvos, hogy a menstruációm közepénél menjek vissza vizsgálatra. Valaki tud ebben segíteni?
Utána olvasgattam itt, és többen is azt írjátok, hogy menstruáció alatt nem vizsgálnak meg minket a nőgyógyászok. ... Azt mondta, meg fog rendesen vizsgálni, mert ma csak bementem, odaadta a vényeket és eljöttem. Akkor ott annyira izgultam, nem is jutott eszembe, hogy visszakérdezzek.
L/18
Ez azért nem így működik:
*az nap fel is írta
Mert attól 72 órás, hogy 72 órán belül be kell venni, de az első 24-ben bevéve sokkal inkább garantált a fogamzásgátló hatás, mint a 70. órában. Ennyi idő alatt meg se jön a vérvétel eredménye, csak a sürgősségin max. De nőgyógyászaton nem. 72 órásnál nem vizsgálják a terhességet és a vérképet. Viszont csak indokolt esetben írják fel, pl. ha másnap menstruálnál, akkor nem. Csak ha nagy esély van a terhességre.
*eredmény: nem volt elég erős mint kellett volna az én szervezetemnek
Ez bőven elég erős volt. Lórugásnyi hormon, de nem 100%-os. Vetélést viszont NEM okoz, hiszen amikor beveszed, még nem vagy terhes, nem ágyazódik be ennyi idő alatt. Ha meg nem vagy terhes, nincs vetélés. Pont attól nem 100%-os, hogy megmaradhat a terhesség. És a magzatot sem károsítja. (Persze nem extra jó neki, de megtartható a baba.)
*két hónap múlva úgy kerültem kórházba hogy majdnem elvéreztem kellett vért is kapnom..szövettanból kiderült hogy teherbe estem és elvetéltem...csak mert b.szott kivárni az eredményt...
Elhiszem, hogy elvetéltél, de NEM a tabletta miatt. Nem okoz vetélést, főleg nem 2 hónap múlva. Oké, hogy peched volt, és nem hatott a 72 órás (vagy később estél teherbe), de a tablettához semmi köze a vetélésednek.
Szerintem ne vezessünk félre és ne riogassunk kérdezőket. Nem fair.
Teljesen mindegy, a fogamzásgátló sem okoz sem vetélést, sem magzati károsodást, az első harmadban. Ha így lenne, nem lehetne teherbe esni rosszul szedett tabletta mellett (sorban vetélnének el a nők) és nem lehetne megtartani a babát.
Hozzáteszem ismét, attól még nem ez az ideális állapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!